KOMONO – hodinky plné kontrastov a nekonečnej kreativity

Michal Pindura 0 29.03.2017

KOMONO - hodinky plné kontrastov a nekonečnej kreativity

Nazdávate sa, že so vzájomným priťahovaním sa protikladov to nebude také horúce, ako sa o tom zvykne hovoriť? Možno sa vás práve chystáme presvedčiť o opaku ???? Samozrejme, nemáme namysli náklonnosť romanticky založených žien k mužom, ktorým prischlo ľudové pomenovanie zlí chlapci ani iné podobné príklady zo života. Protiklady – tie, o ktorých bude dnes reč, sú z celkom iného súdka. Všetky sa točia okolo hodiniek značky KOMONO a každý z nich pramení z prakticky bezodnej studnice nápadov ich tvorcov.

Ešte predtým, ako si sortiment pomerne novej značky v našom obchode predstavíme podrobnejšie, nezaškodí pár informácií o tom, kto, kde a ako hodinky KOMONO vznikli. Príbeh spoločnosti, ktorej dnes prislúchajú nálepky ako progresívna, neopakovateľná či apelujúca na mladšie generácie, sa začal písať len nedávno, v roku 2009. V tom čase sa dvaja podnikatelia z belgických Antverp Anton Janssens a Raf Maes snažili prísť na spôsob, ako medzi ľudí dostať vysoko kvalitné „streatwear“ doplnky, ktoré by náklady na inovácie a štýlový dizajn premietali do cien iba v takom množstve, aby si mohli dovoliť takmer všetci.

KOMONO Winston | Hodinky.sk

Po počiatočnom skúmaní, v čom by mohli svojej kreativite najviac popustiť uzdu fantázie a pritom to s ňou neprepísknuť, padla voľba na slnečné okuliare a náramkové hodinky. Predávať sa mali pod značkou KOMONO, čo po preklade z japončiny znamená „malé veci“. Ako to v živote chodí, z malých vecí vznikajú veľké. Do bodky to platí aj pre hodinky značky KOMONO.

Ako ich len opísať? Skúsime to vyššie spomenutými protikladmi – lebo o nich to celé je. Sú retro a zároveň futuristické, dizajnovo totálne čisté aj hýriace kakofóniou vzorov, umelecké i všedné. Nech sa na ne pozriete z akéhokoľvek uhla pohľadu, vždy uvidíte klasické analógové hodinky v ich najjednoduchšej možnej forme, ktorá je živnou pôdou pre dizajnové zvraty v podobe geometrických tvarov, prírodou inšpirovaných motívov alebo textúr na ich remienkoch.

KOMONO Winston Royale | Hodinky.sk

O tom, že stávka na protiklady a módu, ktorá je takpovediac na dosah ruky, sa značke KOMONO vyplatila, svedčí viac než stovka rôznych výrobkov, ich variácií a prítomnosť na trhoch 35 krajín sveta. A to stále nie je všetko. KOMONO je majster na spolupráce s firmami a osobnosťami z rozličných oblastí od skateboardingu, textilného výtvarníctva, graffiti, fashion publicistiky… Ojedinelé nie sú ani edície ovplyvnené tvorbou známych maliarov alebo architektonickými  a umeleckými slohmi. Vďaka spájaniu síl – tzv. collaborations vznikajú pod taktovkou KOMONO originálne kúsky, vypovedajúce o charaktere a vkuse osobností, ktoré prispeli k návrhu ich vzhľadu.

Hodinky KOMONO z letnej kolekcie 2013 | Hodinky.sk

Z hodinárskeho pohľadu patria modely KOMONO k početnej enkláve módnych hodiniek. Vyznačujú sa púzdrami vyrobenými z nehrdzavejúcej ocele s nízkym obsahom niklu, minerálnymi sklíčkami a vodeodolnosťou 30M/3ATM, ktorá ich ochráni pred dažďom a iným náhodným stykom s vodou. K púzdram sú podľa typu a charakteru hodiniek pripojené remienky z pravej talianskej kože, textilu alebo oceľového meshu. O pohon pánskych i dámskych modelov sa bez výnimky starajú japonské trojručičkové strojčeky. Zaujímavosťou je, že KOMONO ani v jedných svojich hodinkách nedáva priestor funkciám, a to ani obyčajnej dátumovke.

KOMONO Winston Regal All Black | Hodinky.sk

Tak čo, stále trváte na tom, že protiklady nemôžu spolu dlhodobo fungovať? Keby ste predsa len potrebovali ďalší dôkaz, stačí sa pozrieť do našej ponuky hodiniek KOMONO. Momentálne ju tvorí dvadsať pánskych a viac než trisdsať dámskych modelov.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.