Lacoste Capbreton – francúzsky štýl, trikolóra a namiesto tenisu plachetnice

Michal Pindura 0 11.09.2016

Lacoste Capbreton - francúzsky štýl, francúzske farby a namiesto tenisu plachetnice

Túto sezónu ovládli tvorbu francúzskej značky Lacoste farby národnej trikolóry. Ak vám nejde do hlavy, ako triumvirát modrej, bielej a červenej zapadne na tenisové dvorce – miesta, na ktorých „krokodíl“ exceluje od roku 1933, je to tým, že biely šport nie je jedinou disciplínou, ktorej DNA považuje Lacoste za svoje vzácne dedičstvo.

Športom inšpirovaná uvoľnená móda, ktorá sa tiahne naprieč všetkými kategóriami produktov Lacoste vrátane legendárnych polokošieľ, si okrem tenisu berie za vzor plachtenie po šírom oceáne. Práve táto ušľachtilá záľuba (a pre niektorých tiež obživa) sa stala predlohou pri návrhu trojice pánskych modelov Lacoste Capbreton.

Pánske hodinky Lacoste Capbreton | Hodinky.sk

Hodinky klasických tvarov, pomenované podľa akvitánskej pobrežnej obce v departmente Landes, ktorá je vďaka svojím veterným podmienkam rajom pre preteky plachetníc, sú koncentrátom toho, čo Lacoste v novej reklamnej kampani nazýva „Sport with style“. Znamená to jediné – sú športové, ale čistokrvnú športovú výbavu od nich nečakajte.

Legendárne polokošele Lacoste | Hodinky.sk

Po rozmenení na drobné zistíme, že detailov viac či menej napojených na plachtenie sa v dizajne noviniek zišlo viacero. Najvýraznejším je silikónový remienok s kosoštvorcovým dezénom, na ktorom robia azda najznámejšiemu zvieraciemu logu na svete spoločnosť nápisy FRA a LC. Je to tak, Lacoste a Francúzsko k sebe nerozlučne patria a pristane im to spolu.

V námorných i národných rysoch nepoľavuje ani ciferník bezpečne chránený minerálnym sklíčkom. Opäť sa tu stretávame s krokodílom, no tentokrát nás viac zaujali perfektne spracované obrysové ručičky hodín a minút. Nešetria jednoduchosťou a účelnosťou, čo si pri športových hodinkách vysoko ceníme. Skvelé je, že ani ich šírka nemá zásluhou vybratej hmoty nepriaznivý dopad na viditeľnosť plochy pod nimi. Nič podstatné by síce neprekryli, použitý japonský quartz strojček neponúka žiadne doplnkové funkcie, ale páči sa nám, ako sa dizajnéri vyhrali aj s drobnosťami. Podobne je na tom kontrastná sekundovka s protiváhou a názorným hrotom v tvare šípky.

Detail ciferníka hodiniek Lacoste Capbreton | Hodinky.sk

O tom, že snaha o módu niekedy preváži praktickosť sa môžeme presvedčiť na vnútornom okruží s vyznačenou minútovou/sekundovou škálou. V segmente 45 – 55 žiadne čísla a orientačné značky nenájdete. Ich miesto obsadil nápis LACOSTE. Keby sme sa bavili o rýdzo športových hodinkách, brali by sme to ako mínus. Športovanie so štýlom ale skrátka pripúšťa aj takéto riešenia, tak prečo ich nezobrať na milosť?

Modely Lacoste Capbreton, zľava 2010841, 2010840 a 2010842 | Hodinky.sk

Vynechali sme niečo? Pravdaže áno. A rovno to najväčšie – púzdro. S priemerom 46 mm sa radí k tým rozmernejším, preto odporúčame pred nákupom zvážiť, či bude pre vaše zápästie tým pravým. Na obranu väčších rozmerov musíme dodať, že sú zaručeným spôsobom, ako docieliť brilantnú čitateľnosť ciferníka. A to podarilo. Spŕškam vody na palube plachetnice je púzdro prispôsobené vodeodolnosťou 50M/5ATM.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.