LAMBRETTA vs. 01THEONE – duálny čas dvakrát inak

Michal Pindura 0 20.05.2015

LAMBRETTA vs. 01THEONE - duálny čas dvakrát inakKeď dvaja robia to isté, nikdy to nebude to isté. Po overenie pravdivosti starej múdrosti netreba chodiť ďaleko. Keď si pozornejšie prezriete našu akciovú ponuku pánskych hodiniek, je dosť možné, že sa vám niektoré charakterovo podobné modely začnú mimovoľne párovať. A to aj napriek tomu, že sú od rôznych značiek a fungujú na diametrálne odlišných princípoch.

Príkladov je nespočet. Čo tak hodinky s duálnym časom? Stačí si vedľa seba postaviť modely 01THEONE Spinning Wheel AN05G01LAMBRETTA Doppio White-Brown. Podobné a predsa každé iné. Ako prvé si určite všimnete, že sa jedná o štýlové kúsky s dvomi ciferníkmi uloženými vedľa seba. Vďaka tomuto rozvrhnutiu sú jedny aj druhé hodinky schopné simultánne zobraziť čas v dvoch časových pásmach. Nič netreba prepínať, všetko podstatné je hneď k dispozícii.

LAMBRETTA Doppio White-Brown a 01THEONE Spinning Wheel AN05G01Okrem toho, že sa oba quartz modely po vzhľadovej stránke nápadne podobajú, aj medzi ich vlastnosťami sa nájde pár analógií. 01THEONE Spinning Wheel AN05G01 i LAMBRETTA Doppio White-Brown sa zhodne spoliehajú na brúsené oceľové púzdra a minerálne sklíčka. Z pohľadu rozmerov sú na tom o necelých 5 mm do šírky lepšie hodinky od talianskej Lambretty. Rozmery sú ale dvojsečná zbraň. Kým niekomu s mohutnejším zápästím vyhovujú väčšie hodinky, osoby s útlejšou rukou by mali byť pri honbe za milimetrami opatrnejšie. 

Pri vodeodolnosti naopak čísla vravia jasnou rečou – viac je vždy lepšie. V tomto aspekte o prsia víťazí Lambretta s odolnosťou voči vode 50M/5ATM. Nieže by 30M/3ATM neposlúžilo. Umývanie auta, riadu a dážď zvládnu bez problémov, no na sprchovanie či plávanie je to málo. Poslednou spoločnou črtou sú kožené remienky, ktoré sa líšia iba farbou. Ešte aj pracku majú takmer rovnakú.

Tu sa ale všetka podobnosť končí. Kým model Doppio White-Brown vsádza na nesmrteľnú analógovú klasiku s tromi ručičkami a retro nádychom, náprotivok Spinning Wheel AN05G01 je verný originalite a futurizmu, s ktorými nemecká značka 01THEONE prerazila na trhu. Ručičky na oboch ciferníkoch ustúpili čiernym diskom s vyznačenými šedými bodmi. Nejedná sa síce o binárny systém, ktorý spoločnosť založenú v roku 2004 preslávil, ale na druhú stranu, pri odčítaní času si nebudete musieť zaspomínať na hodiny matematiky. 

Keď dvaja robia to isté, naozaj to nikdy nie je to isté. Lambretta aj 01THEONE o tom vedia svoje. A čo vy? Je vám bližší pocit z jazdy na vrtkých skútroch alebo sci-fi výlet do blízkej budúcnosti?

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.