Láska hýbe svetom. Valentínske edície predstavil Tissot i Blancpain

Michal Pindura 1 31.01.2016

Láska hýbe svetom. Valentínske edície predstavil Tissot i BlancpainPoznáte lepší deň na vyznanie lásky, ako je sviatok sv. Valentína? Nech výročie vášho prvého rande, prvého bozku alebo svadby pripadá na akýkoľvek dátum, 14. február je silný symbol, ktorého odignorovanie sa chlapom nemusí vyplatiť. A tak často prichádza na klasiku – kyticu kvetov či romantickú večeru. Čo si budeme rozprávať, mužská fantázia má svoje hranice. Našťastie, Valentín nie je lokálny a tobôž nie marketingovo nezaujímavý sviatok. Vyťažiť z neho chce každý, kto svoje produkty dokáže preobliecť do tematicky priliehavého hávu. Švajčiarske hodinárske značky nie sú výnimkou. Dňa všetkých zaľúbených sa tradične chopil Blancpain, ktorý valentínske edície vydáva so železnou pravidelnosťou už šestnásty rok, a bokom od vyjadrenia najvrúcnejšieho citu opäť neostal stáť ani Tissot. Darovanie hodiniek, ktoré vám dnes predstavíme, môžete smelo podfarbiť vetou: „kvety zvädnú, na večeru sa zabudne, ale čas a láska sú večné“.

BLANCPAIN LADYBIRD SAINT VALENTINE’S DAY 2016 (ref. 0063F-1954-63A)

Nová epizóda dlhotrvajúcej valentínskej ságy je pre Blancpain o čosi špeciálnejšia, než tie predošlé. 99-kusová limitovaná séria Ladybird Saint Valentine’s Day 2016 totiž vychádza z kultového modelu Ladybird, ktorý bol v dobe svojho uvedenia držiteľom titulu najmenších okrúhlych hodiniek na svete. Hodinky s históriou siahajúcou do roku 1956 sú síce rozkošne maličké, ale prehliadnuť ich azda ani nie je možné.

Blancpain Ladybird Saint Valentine’s Day 2016, ref. 0063F-1954-63A

Pri príležitosti Valentína 2016 Blancpain ozdobil perleťový ciferník intarziou v tvare srdca, ktoré v hornej polovici vypĺňa pavé vyskladané z briliantov a rubínov. Ďalšie štyri, rozmerovo väčšie brúsené diamanty boli osadené namiesto hlavných indexov. Tvar a veľkosť dvojice centrálnych ručičiek sú zvolené vhodne, s ohľadom na poslanie hodiniek a nezacláňanie atraktívnej plochy pod nimi.

Aby ohnivých drahých kameňov nebolo málo, 32 diamantov so súhrnnou váhou 0,5 karátu rozjasňuje okružie s takou razanciou, až zatieňuje subtílne 21,5 mm púzdro z bieleho zlata. Ani diamanty však nemajú moc zastrieť hodinársku krásu 180-prvkového ultratenkého automatu Blancpain 6150 – s priemerom 15,7 mm jedného z najmenších na svete, ktorý k 40-hodinovej výkonovej rezerve a taktu 28800 v/h najnovšie pridáva silikónový vlások zotrvačky.

Blancpain Ladybird Saint Valentine’s Day 2016

Zásah amorovým šípom a lásku na prvý pohľad symbolizuje prívesok v podobe prestreleného srdca. Aj na doplnku pripevnenom k spodnej časti púzdra (možnosť odopnutia alebo upevnenia na hornú časť) dostali priestor drahokamy, konkrétne rubín a diamant. Systém príveskov navrhnutých pre kolekciu Ladybird Blancpain prvýkrát prezentoval na vlaňajšom Baselworlde.

Model Blancpain Ladybird Saint Valentine’s Day 2016 je spárovaný s bielym remienkom z teľacej kože. Cena novinky nebola oficiálne oznámená

TISSOT FLAMINGO VALENTINE’S DAY (ref. T094.210.16.111.01)

Menej okázalý, no zato funkčne bohatší a bez pochýb aj násobne lacnejší valentínsky model poslala do predaja značka Tissot. Podľa tlačovej správy môžete hodinkám s veľavravným názvom Flamingo Valentine’s Day pokojne zveriť vyznanie lásky, ktoré pre mužov nebýva vždy jednoduché. Namiesto vymýšľania veršov môžete nechať prehovoriť ciferník vyrezaný z prírodnej perlete alebo vašej polovičke objasnite význam štylizovanej ležatej osmičky a jej spojitosť s vaším vzťahom. Slová o tom, že pravá láska trvá večne, bezpečne zaberú.

Tissot Flamingo Valentine’s Day, ref. T094.210.16.111.01

Oceľové púzdro s rozmermi 26 × 6,35 mm sa oproti „nevalentínskym“ súrodencom radu Flamingo nezmenilo. Ponúkne vodeodolnosť 50M, zrkadlovo vyleštený povrch, takmer nepoškrabateľné zafírové sklíčko a elegantne zapustenú korunku. Hodinárske parametre ale v prípade sentimentálne ladeného modelu Flamingo Valentine’s Day nemajú takú váhu, ako obyčajne. Oveľa pôsobivejšie sú hviezdy šťastia, ktorými dizajnéri Tissotu nahradili všedné priame indexy.

Tissot Flamingo Valentine’s Day

Trojicu ródiovaných ručičiek a funkciu dátumu vedie so švajčiarskou presnosťou quartz strojček ETA F03.111. V repertoári funkcií kalibru zo série Trendline sa nachádza užitočná signalizácia končiacej životnosti batérie.

Hodinky Tissot Flamingo Valentine’s Day sú doplnené bielym koženým remienkom zakončeným motýlikovou sponou. Do obchodov sa valentínska edícia dostane s cenou 275 eur.

Zdroj: Blancpain, Tissot

Pridať komentár

Komentáre (1)

Johann

Na tieto hodinky sa človek díva nie ako na hodinky, ale ako na šperky. Iste, podobnosť s hodinkami je 100 percentná, majú prvotriedne strojčeky (aj menej prvotriedne), aj na dámskych zápästiach iste vzbudia obdiv.Faktom zostáva, že napr. moja manželka by si také hodinky dala na seba s veľkým sebezaprením, aj keď sa jej tieto modely celkom páčia. Ak má na zápästí takéto čosi a musí sa niekoho pýtať na presný čas, tak ju z toho ide trafiť šľak.