Lesk hodiniek Michael Kors zovšednel. Nepredávajú sa tak, ako by si akcionári želali

Michal Pindura 1 24.08.2016

Lesk hodiniek Michael Kors zovšednel. Nepredávajú sa tak, ako by si akcionári želali

Prudký pokles predaja náramkových hodiniek bol v zverejnených hospodárskych výsledkoch za druhý štvrťrok 2016 označený za hlavného strojcu neuspokojivých výsledkov americkej módnej spoločnosti Michael Kors Holdings.

Jeden z najväčších výrobcov kabeliek a fashion doplnkov v Severnej Amerike zaznamenal v druhom kvartáli medziročný nárast predaja iba o 0,2 %, pričom sledované obdobie uzavrel s tržbou vo výške 987,9 miliónov dolárov. Nelichotivý výsledok je zarážajúci najmä v kontexte otvorenia 221 nových predajní a vstupu na obrí čínsky trh.

Bez ohľadu na akvizície došlo k 7,4-percentnému poklesu aj pri takzvaných „like-for-like“ tržbách (kvôli porovnaniu s minulým rokom očistené od nových vplyvov) a o 7 % sa znížili tiež predaj u nezávislých predajcov a v obchodných domoch. Michael Kors sa v tlačovom výstupe vyjadril, že ich cieľom do budúcnosti je väčšia nezávislosť od obchodníkov, ktorí produkty značky predávajú vo výrazných zľavách.

Nelichotivú situáciu by mali zachrániť chystané smart hodinky z kolekcie ACCESS

Faktom je, že predaj náramkových hodiniek Michael Kors klesal aj vtedy, keď spoločnosť ako taká vykazovala rekordné zisky. Zvrátiť tento trend by mali investície do online maloobchodu a inovácie v oblasti inteligentných hodiniek. V účinnosť podniknutých krokov verí aj predseda predstavenstva a generálny riaditeľ John D. Idol. S nadšením sa vyjadril o chystanej jesennej kolekcii, v ktorej sa do Európy dostanú nové wearables zariadenia na čele s hodinkami a fitnes trackermi Michael Kors ACCESS.

Zdroj: investors.michaelkors.com

Pridať komentár

Komentáre (1)

Johann

Tu sa naozaj veľa komentovať nedá. Aj keď je výzor hodiniek dôležitý, z technického hľadiska takéto firmy nič neprinášajú a to módne či tzv. fashion je pre fanúšika hodiniek nepodstatné. Ak by táto značka zmizla z trhu, ani by som to nespozoroval.