Magritte x Komono – sú to hodinky, alebo surrealistická maľba?

Michal Pindura 0 09.04.2017

Magritte x Komono - sú to hodinky, alebo surrealistická maľba?

O niektorých hodinkách sa popísali stohy papiera, ale pohľad na ne napriek tomu nestojí za veľa. O iných hodinkách netreba napísať ani slovo a vydržíte sa na ne pozerať dlhé minúty so zatajeným dychom. Jedným na to stačia funkcie, ďalším drahé kamene a sú aj také, pri ktorých si poviete, že ste niečo podobné ešte nikdy nevideli. Presne to je prípad najnovšej iniciatívy značky KOMONO. Za výdatného prispenia diel slávneho surrealistického maliara Reného Magritta vznikla snová kolekcia hodiniek vhodná pre každého, kto má v srdci a na zápästí miesto pre kvalitné umenie.

René Magritte sa narodil v roku 1898 v epicentre surrealizmu: Belgickom kráľovstve. Nebudeme vás zaťažovať charakteristikou jeho tvorby, na to sa necítime dostatočne povolaní a, pravdu povediac, nie je to ani podstatné. Z pohľadu na obrazy, ktoré René Magritte namaľoval a tiež na hodinky Magritte x Komono, je viac než zrejmé, že ide o balansovanie na hrane medzi realitou a ilúziou a zapájanie naoko obyčajných vecí do výnimočného kontextu.

Hodinky Komono Magritte

 „René Magritte bol jednou z popredných postáv surrealizmu 20. storočia.“

Reč umenia Reného Magritta je okamžite rozpoznateľná. Nemusíte byť erudovaný kunsthistorik, aby ste na potlačených textilných remienkoch nových pánskych, dámskych alebo unisex modelov identifikovali muža v obleku, mystický hrad v Pyrenejach a ďalšie detaily zo známych grafík a malieb.

V prepožičaní výjavov z diel Reného Magritta značkou Komono možno spozorovať kus symboliky. Rovnako ako jeden z najvýznamnejších predstaviteľov surrealizmu, aj Komono má svoje korene v krajine čokolády a rovnako ako sa on pohyboval na hranici skutočnosti a fikcie, aj Komono sa pokúša o prienik vysokého umenia, súčasnej módy a dizajnu.

Každý kus quartz hodiniek Magritte x Komono nesie okrem motívu vytlačeného na textilnom zvršku remienka (spodná časť je kožená, veľmi príjemná na dotyk) aj dva podpisy fenomenálneho umelca. Jeden je reliéfny, vlisovaný do koženej prevliečky remienka; druhý bol vygravírovaný laserom do zadného viečka hodiniek. Modely z novej kolekcie sú dodávané v štýlovom kartónovom obale s identickou potlačou, akú nájdete na hodinkách.

Chcete snívať? Dívajte sa a neprestávajte…

MAGNUS MAGRITTE – BLACK FLAG

KOMONO W2886

WINSTON MAGRITTE – THE ART OF LIVING

KOMONO W2883

WINSTON MAGRITTE – SIXTEENTH OF SEPTEMBER

KOMONO W2882

WINSTON MAGRITTE – THE CASTLE OF PYRENEES

KOMONO W2884

WINSTON MAGRITTE – THE DREAM’S KEY

KOMONO W2887

ESTELLE MAGRITTE – KING’S MUSEUM

KOMONO W2885

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.