MOV hrozí jamajskému šprintérovi Blakeovi sankciami. Za hodinky!

Michal Pindura 0 10.08.2012

Jamajský šprintér Yohan Blake obsadil na olympiáde v Londýne skvelé druhé miesto v behu na 100 i 200 metrov, hneď za krajanom, atletickým fenoménom a ambasádorom Hublotu Usainom Boltom. Strieborné opojenie však rýchlo vyprchalo. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) je odhodlaný udeliť mu pokutu. Vinníkom prekérnej situácie sú hodinky veľmi podobné modelu Richard Mille RM038 Tourbillon, ktoré mal počas oboch súťaží na zápästí.

Yohan Blake s hodinkami Richard Mille Tourbillon na zápästíYohan Blake sa teší s Usainom Boltom, na zápästí má hodinky Richard Mille Tourbillon

Za časomer vo farbách vlajky jeho domoviny by hodinári od potenciálneho záujemcu z radov obyčajných ľudí vyinkasovali cez štyristotisíc eur. Ale horibilná čiastka nie je v kauze Yohana Blakea témou dňa. Sú ňou obštrukcie vyplývajúce zo striktnej sponzorskej zmluvy. Olympionikom je povolené len vybavenie sponzorsky podchytené výborom tej či onej krajiny. Ak sa už rozhodnú pre inú značku, smú siahnuť iba po produktoch oficiálneho sponzora hier zameraného na danú kategóriu príslušenstva. Ním je v prípade hodiniek švajčiarska veľmoc Omega, časomerač londýnskeho megapodujatia.

Yohan Blake sa teraz spolu s celou jamajskou výpravou sústredí na štafetu 4 x 100 metrov. K psychickej pohode mu pravdepodobne trenice a hrozba pokuty od MOV nepridajú.

Všimli sme si: Pri dekorovaní víťazov najkratšieho šprintu mal Usain Bolt na ľavej ruke personalizované hodinky Hublot King Power. Bude aj on podrobený inkvizícii MOV, alebo je popularita najjagavejšej hviezdy tartanu nad sily olympijského molocha?

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.