Nemecká precíznosť, klasický dizajn a lákavé ceny… Značka ELYSEE ponúka ešte viac

Michal Pindura 0 31.01.2017

Nemecká precíznosť, klasický dizajn a lákavé ceny... Značka ELYSEE ponúka ešte viac

11:3. Aj takto „športovo“ sa dá začať článok, v ktorom vám predstavíme novú značku v našej ponuke. Na prvý pohľad nevyrovnané skóre vyjadruje aktuálne rozloženie síl medzi švajčiarskymi SWISS MADE a nemeckými MADE IN GERMANY značkami, ktoré môžete kúpiť v našom obchode. Faktom je, že Švajčiari sú v segmente hodiniek neprekonateľní. O tom nemôže byť žiadna diskusia. Na druhú stranu, tím nemeckých značiek získal v podobe len nedávno pridanej značky ELYSEE posilu, ktorá by aj v početnej nevýhode mohla zamiešať karty.

O značke

Elysee je nemecká hodinárska firma, ktorej história siaha do roku 1920. Založená bola Jacquesom Beaufortom neďaleko obce Le Bémon v kantóne Jura. Skutočný začiatok rozvoja značky sa ale datuje až do roku 1960, kedy sa jej novým pôsobiskom stalo nemecké „zlaté mesto“ Pforzheim (pre ľudí, čo sa zaujímajú o hodinky je toto mesto spojené so spoločnosťami Laco či Archimede). Ani toto sťahovanie však nebolo pre Elysee posledným. Na začiatku 90. rokov sa jej novým domovom stáva západonemecký Düsseldorf.

 

Aby sme si ujasnili, ako to celé vlastne bolo, dôležité míľniky sme pre vás chronologicky a hlavne prehľadne usporiadali:

 

1920

Hodinár Jacques Beaufort založil v malej švajčiarskej dedine svoju vlastnú továreň na hodinky pod názvom Elysee.

Zakladateľ značky Elysee Jacques Beaufort

1960

Elysee sa sťahuje do Pforzheimu, kde sa zaoberá prevažne výrobou mechanických hodiniek. Tu podniká aj prvé kroky k expanzii na medzinárodnú scénu.

 

1991

Ochrannú známku Elysee kupuje Reiner Seume. V pánskych kolekciách sa objavujú prvky, ktoré boli typické pre hodinky produkované v rozmedzí 40. až 60. rokov minulého storočia.

 

2006

V rámci novej marketingovej koncepcie sa čoraz viac hodiniek začína vyrábať priamo v Nemecku.

 

2010

Do biznisu sa zapája syn Reinera Seumeho Julian. Predstavená je séria Competition Edition.

 

2011

Kompletná výroba sa koncentruje düsseldorfskom závode. Všetky modely Elysee nesú na ciferníkoch nápis MADE IN GERMANY.

 

O hodinkách

Teraz, keď už vieme, ako sa značka Elysee vyvíjala, povieme si viac o tom, čo nás zaujíma najviac – o hodinkách. V sídle značky na adrese Heerdter Lohweg 212 vzniká celý rad dizajnovo vycibrených modelov od športových chronografov, cez časomery s duálnym časom, lunárnymi fázami až po komplikované tourbillony. Okrem pánskych mechanických hodiniek má Elysee v ponuke aj quartz modely a na módu a štýl orientované okúzľujúce dámske kúsky.

Pánske hodinky Elysee Minos

Elysee si potrpí na precízne spracovanie svojich hodiniek a podriaďuje tomu všetko, počnúc výrobnými metódami vo vlastných dielňach až po postupy na sledovanie a overovanie kvality. Púzdra a náramky hodiniek zhotovuje výhradne z ušľachtilej ocele 316L a remienky z jemnej (naozaj jemnej) a poddajnej prírodnej kože. Podľa charakteru hodiniek volia dizajnéri tvar a úpravu ručičiek – môžu byť priame, lomené, modrené i luminiscenčné. Sklíčka sú buď minerálne, minerálne s vrchnou zafírovou vrstvou alebo zafírové s antireflexným povlakom. Bez ohľadu určenie, funkcie či napájanie, v modeloch Elysee vždy nájdete odkaz na odveké tradície a s nimi spojený klasický dizajn.

Zadná strana hodiniek Elysee Momentum Automatic

Pre zabezpečene prvotriednej kvality Elysse používa overené švajčiarske a japonské strojčeky. Z mechanických sú to vo vyšších Executive sériách kalibre ETA Unitas a Valjoux 7750, z quartz strojčekov si miesto v modeloch značky zastávajú švajčiarske Ronda a japonské Citizen Miyota.

Luminiscencia modelu Elysee Rally Timer

Pre fajnšmekrov a má Elysee v ponuke špeciálne edície Graf Berghe Von Trips a Jochen Mass. Kolekcie pomenované podľa legiend motošportu zahŕňajú racingové chronografy, v ktorých spotrebiteľ nájde vášeň pre rýchlosť a zmysel pre presnosť.

Dámske hodinky Elysee Maia

Dámske modely sú z úplne iného súdka. V ich rozmanitých tvaroch a farbách sa snúbi klasický dizajn s hravosťou, romantickosťou a sem-tam aj so športovými detailmi. V prvom rade sú to však vysoko dekoratívne a vysoko kvalitné hodinky, ktorých jediným cieľom je pozdvihnutie krásy ženy, ktorá ich nosí. Zárukou úspechu sú trblietavé brúsené kamienky, keramické okružia a všadeprítomná, ale pritom s citom dávkované elegancia. 

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.