Nesadol vám vianočný darček? Na jeho vrátenie alebo výmenu máte u nás celý rok

Michal Pindura 0 01.01.2017

Nesadol vám vianočný darček? Na jeho vrátenie alebo výmenu máte u nás celý rok

Aj keď sa s tým neradi stretávame, občas sa to stáva. Možno sa to dokonca po týchto Vianociach týka aj vás. O čom hovoríme? Predsa o darčeku, ktorý u obdarovaného nevyvolal také nadšenie, ako by mohol a mal. Nebol dosť atraktívny, netrafil sa do vkusu, nesadol… Dôvodov môže byť nespočetné množstvo. Už dávno však neplatí, že sa darovanému koňovi nemá pozerať na zuby. Ak ste aj vy dostali alebo darovali tovar, ktorý má takú alebo onakú muchu, nebojte sa ho vrátiť predajcovi.

Každý seriózny obchodník by sa mal v tomto období nad vami zľutovať. Doznievajúca vianočná nálada vie obmäkčiť kdekoho. Pozor však na jeden detail. Kým firmám, ktoré predávajú tovar prostredníctvom internetu ukladá zákon od roku 2014 povinnosť akceptovať vrátenie tovaru (odstúpenie od zmluvy) do štrnástich pracovných dní, pokiaľ ste tovar kúpili v kamennej predajni, môže stať, že s vašou požiadavkou nepochodíte. Ak totiž predajca výslovne nesľúbil, že si vianočný darček od vás vezme späť, nemáte možnosť oprieť sa o žiadny predpis, ktorý by mu prevzatie tovaru a vrátenie peňazí prikázal.

V prípade, že ste sa u obchodníka dostali za prvú métu a on nemá problém nevhodný dar zobrať späť, pripravte sa, že budete potrebovať pokladničný doklad. Či už veríte na Ježiška alebo nie, bloček by ste si od neho mali určite vypýtať. Samozrejmosťou je, že tovar, ktorý vraciate, nesmie vykazovať známky opotrebenia a neodborného zaobchádzania, mal by mať všetky štítky a musí sa k obchodníkovi dostať v originálnom balení.

Predĺžená lehota na vrátenie a výmenu tovaru

Doteraz napísané rady sú aplikovateľné na vrátanie tovaru vo všeobecnosti. Ak patríte do početnej skupiny ľudí, ktorí si pod stromčekom našli hodinky od nás, platia pre vás o čosi veľkorysejšie pravidlá. V prvom rade, zákonom stanovenú lehotu, počas ktorej môžete v rámci Zákona o ochrane spotrebiteľa pri predaji na diaľku vrátiť tovar, sme predĺžili zo štrnástich dní na 12 mesiacov. Pokiaľ ste hodinky rozbalili, vyskúšali (podobne ako v kamennom obchode) a z nejakého dôvodu vám nevyhovujú, na ich vrátenie máte u nás celý jeden rok.

Ďalšou bonusovou službou, ktorú poskytujeme našim zákazníkom, a ktorá má špeciálne v povianočnom čase svoje opodstatnenie, je predĺžená lehota na výmenu tovaru. Pokiaľ sú hodinky tým, čo ste chceli dostať, no pod stromčekom ste nenašli váš vysnívaný model, vymeníme vám ich za iné z našej ponuky po dobu až 12 mesiacov. Bez zbytočných otázok vám vymeníme každé hodinky, ktoré neboli používané, nosené, nevykazujú známky opotrebenia a doručíte nám ich s kompletným dodaným príslušenstvom.

Podrobné informácie o vrátení a výmene tovaru zakúpeného v našom obchode nájdete v sekcii VRÁTENIE A VÝMENA.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.