Newyorský Fashion Week opantali gotika a vysoký lesk. Pustíte ich aj do svojho outfitu?

Michal Pindura 0 09.03.2016

Newyorský Fashion Week opantali gotika a vysoký lesk. Pustíte ich aj do svojho outfitu?

Newyorský Fashion Week sa skončil pred tromi týždňami. Vášne, ktoré rozpútali módni dizajnéri kreáciami z prehliadkových mól už stihli trochu vychladnúť, názorom na ne sa medzičasom obrúsili hrany, a tak nastal vhodný čas na spojenie trendov z kolekcií jeseň/zima 2016 s hodinkami.

Podľa návrhárskej špičky z kozmopolitného mesta, ktoré nikdy nespí, bude záver aktuálneho roka pomerne rôznorodý. To, čo by nám obyčajne zahralo do kariet a pri výbere štýlovo zodpovedajúcich hodiniek značne uľahčilo prácu, tentokrát náročky odignorujeme. Prečo? Odpoveď na trestuhodné zahodenie šance na zostavenie selekcie hýriacej farbami treba hľadať v modeloch tej skupiny dizajnérov, ktorí vo Veľkom jablku vyrukovali s tvorbou opantanou subkultúrou „goths“.

Temnota rozjasnená lesklými materiálmi. Tak by sa dal v skratke charakterizovať smer novodobej, s módnymi novinkami zladenej gotiky. Stále sa v nej objavujú tmavé rúže, tmavé linky okolo očí a nadrozmerné veľkosti, ale na jeseň bude ešte radikálnejšia, preniknutá kovovým leskom a extravaganciou.

Rodarte + Vostok-Europe N1 Rocket YT57/2234167

Rodarte + Vostok-Europe N1 Rocket YT57/2234167

Názornou ukážkou, ako s gotikou narábať, aby nebola len o čiernej a namosúrených výrazoch, sú modely kalifornskej značky Rodarte. V kolekcii, ktorá bola oslavou desiatich rokoch tvorivej spolupráce sestier Kate a Laury Mulleavy, sa temný závoj štýlu zrodeného na prelome 70. a 80. rokov prekvapivo spája s vintage a inšpiráciou filmovými kostýmami. Samozrejmosťou sú a tmavobordové rúže a bledá pleť.

Marc Jacobs + Marc Jacobs Sally MJ1422

Marc Jacobs + Marc Jacobs Sally MJ1422

V dekadencii sa počas newyorského týždňa módy najviac vyžíval provokatér Marc Jacobs, ktorý si vyskúšal, kam až môže zájsť na vďačnom objekte – popovej speváčke Lady Gaga. O dve čísla väčší kabát s pravou kožušinou doplnili jemné zelené akcenty a topánky na kolosálnej platforme.

Alexander Wang + Calvin Klein Suspension K3323330

Alexander Wang + Calvin Klein Suspension K3323330

V metropole východného pobrežia USA nechýbala ani čipka. V kolekciách Alexandra Wanga – áno, to je ten miláčik speváčok Miley Cyrus, Rihanny a celej subkultúry nazývanej „health goths“ – sa čierna čipka nachádzala v tandeme s jednoduchými nápismi a motívmi listov istej známej rastliny.

Michael Kors + Michael Kors Darci MK3190

Michael Kors + Michael Kors Darci MK3190

O tom, čo dokáže extrémny lesk, sa v poslednej dobe presviedčame na každom kroku. Už dávnejšie je v kurze metalické líčenie či oblečenie s veľkými lesklými plochami. Nezáleží na ročnom období ani na príležitosti, látky, ktoré odrážajú svetlo, sú proste in. Svoje o tom vie aj Michael Kors. Vďaka strieborným materiálom s pútavou textúrou dostali jeho klasické, výrazne ženské strihy vysoko súčasnú formu.

Tommy Hilfiger + Esprit Stacy Gold ES108322002

Tommy Hilfiger + Esprit Stacy Gold ES108322002

Trblietaniu, ale už bez náznakov gotiky prepadol aj špecialista na tematické prehliadky Tommy Hilfiger. Modelkami preoblečenými za šmrncovné námorníčky dokázal, že navy štýl nemusí byť vždy len o prekladaní modrých pásikov bielymi. Inak povedané, Tommy Hilfiger zbúral predstavu, ktorá námornícke outfity spája jedine s letom. Ako môže vyzerať „navy princezná“ v plnej kráse odprezentovala Gigi Hadid vo večerných šatách posiatymi flitrami.

foto: wwd/rex/shutterstock

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.