Nová kolekcia hodiniek Police. Ponúka gotiku, steampunk aj nadčasovú eleganciu

Michal Pindura 0 25.01.2017

Pánske hodinky Police Mystery

Neverili by ste, ale písať o hodinkách je niekedy poriadna drina. Nieže by sa bránili alebo sme by sa pri ich opise fyzicky narobili, no poniektoré modely dokážu klásť odpor mnohorakými spôsobmi. Jedným chýba nápad, iné nedopadli najšťastnejšie po stránke dizajnu, u ďalších pokrivkáva komfort nosenia či ovládania a v špeciálnych prípadoch sa všetky tieto neduhy stretnú v jedných hodinkách… no proste katastrofa. Pravdaže, existujú modely – a tých je chvalabohu väčšina, pri ktorých behajú prsty po klávesnici skoro samé. Informovanie o nich je pre nás vášňou a náležite si to užívame. Ako napríklad teraz. V našej ponuke sa totiž ocitli nové pánske, dámske i unisexové modely avantgardnej talianskej značky Police a chvíle, keď vám ich predstavíme, sme sa nemohli dočkať.

PÁNSKE NOVINKY POLICE

Začnime početnejšou čisto pánskou a unisex enklávou. Modely, ktoré Police poslala do obchodov pred, respektíve počas sezóny jeseň/zima 2016 potvrdzujú to, čo je o tejto značke dobre známe. Jej hodinky musí byť stoj čo stoj dokonale vidno. Metódy vedúce k dosiahnutiu hromadného „wow efektu“ majú návrhári hodinárskej odnože firmy, ktorá sa za viac než tridsať rokov existencie stala kultom vekom či duchom mladých ľudí po celom svete, v malíčku. Ich kreácie ohurujú kolosálnymi rozmermi, gurážnymi motívmi, prípadne tvarmi, aké u náramkových hodiniek nie sú bežné. Muži, pre ktorých sú hodinky módnym doplnkom vyjadrujúcim ich nebotyčné sebavedomie a odvahu, si na nových pánskych hodinkách Police zgustnú.

Pánske hodinky Police Copperhead

Ak by sme v radoch noviniek mali urobiť poriadok, rozdelili by sme ich do štyroch skupín:

GOTICKÉ

Tu nie je treba mnoho slov. Police má na modely s motívmi štylizovaných lebiek a krížov slabosť už dlhšiu dobu. A neodpustila si ich ani tentoraz. Ciferníkom hodiniek zo sérií Predator dominuje reliéfne vyobrazenie lebky, ktorá je zavesená na piatich nosníkoch. Ak si myslíte, že tým to hasne, ste na omyle. Konštrukcia je nadmieru efektná – časť ciferníka je otvorená a pri nasadení na ruku bude okolo lebky rozprestretá vaša vlastná koža. Ako vravíme, efektné! Ak chcete na zápästí nosiť keltský kríž a výdatnú porciu akoby nedbalo upravenej nehrdzavejúcej ocele, odporúčame vám záhadné modely z radu Mystery.

Pánske hodinky Police Predator

STEAMPUNK

Rodinné striebro značky Police. Moderné hodinky inšpirované štýlom steampunk, teda štýlom v ktorom hrá hlavnú úlohu sci-fi či fantasy, postapokaliptické prostredie a technológie z predminulého storočia, sú ideálnou voľbou pre chlapov, ktorí sa neboja nosiť niečo, čím sa odlíšia od šedivej uniformity okolia. Nadrozmerné modely z línií Copperhead, Bushmaster alebo Armor sú kvalitne spracované, spárované s remienkami z poctivej prírodnej kože a ich špecialitou je schopnosť ukazovania času v dvoch časových pásmach (duálny čas).

Pánske hodinky Police Copperhead a Bushmaster

ELEGANTNÉ

Áno, Police vie aj skoro oblekovú eleganciu. V poslednej kolekcii má ale prívlastok kvadratická. V pánskej sérii Vantage a unisexovej Skyline X sa všetko točí okolo ostrých uhlov a priamočiareho vzhľadu. Púzdra s vodeodolnosťou 50M/5ATM sú obdĺžnikové a zakrivením kopírujú tvar zápästia. Dizajnovo striedmejšie modely Skyline X sú z nášho pohľadu viac dámske ako pánske, no vďaka minimu indícií, ktorými by sa mohli prevážiť na jednu alebo druhú stranu, si ich dokážeme predstaviť aj na pánskej ruke.

Unisex hodinky Police Skyline X

ŠPORTOVÉ

Ako sa na športové hodinky patrí, prevládajúcimi charakteristikami modelových línií Contest a Scrambler sú dynamika a mohutnosť. Chcieť ale od značky Police rýdzo športové parametre a funkcie, by znamenalo, že o jej produkcii veľa neviete. Namiesto nich je vám k dispozícii sviežosť, modernosť a vlastný, nenapodobiteľný štýl. U modelov Scrambler osobitne vypichneme funkcie multifunkčného dátumu a času v 24-hodinovom formáte, u ich akčnejších súrodencov Contest zase integrovaný profilovaný remienok z flexibilného plastu a učebnicovú čitateľnosť ciferníka.

Pánske hodinky Police Contest a Scrambler

DÁMSKE NOVINKY POLICE

Kapitola dámskych hodiniek Police je značne chudobnejšia čo sa týka počtu modelov, no kompenzuje to zvýšenou atraktivitou. V dobe písania tohto článku ju tvorila dvojica nadčasových fashion kúskov Celebration so zlatými oceľovými púzdrami hladkými koženými remienkami snehovo bielej alebo temperamentnej vínovo červenej farby. Oba modely pôsobia delikátne aj zásluhou leštených „dauphiné“ ručičiek a najmä indexov – brúsených zirkónov vsadených do zlatých lôžok. Podľa nášho názoru sú tieto dámske novinky jednoznačne najvydarenejšie za posledných pár rokov a sú schopné pozdvihnúť každý outfit o niekoľko levelov vyššie.

Dámske hodinky Police Celebration

Momentálne si dámske oddelenie s logom značky Police znateľne polepšilo. Pribudli v ňom ďalšie modely, a to aj také, ktorých elegancia o malý krôčik ustúpila športovému dizajnu.

Foto: instagram/mahavir_royal_accessories, instagram/policelifestyle, data.gioiapura.it

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.