Novinky Doxa D-Light – pol kráľovstva za menej zdobenia a viac kvality

Michal Pindura 0 27.11.2016

Novinky Doxa D-Light - pol kráľovstva za menej zdobenia a viac kvality

Predpovedali sme to, a zdá sa, že sme sa nemýlili. V jednom z predošlých článkov sme oprášili krištáľovú guľu módnych trendov a vyčítali z nej, že túto jeseň a zimu budú sa medzi modelmi dámskych hodiniek budú akosi častejšie objavovať kúsky, ktoré viac než trblietaním brúsených kamienkov opantajú ženské zmysly sofistikovanou striedmosťou a miestami až „executive“ vzhľadom.

Je zaujímavé, ako do rozbehnutého vlaku decentnej elegancie naskočili po čisto fashion značkách typu Michael Kors a Fossil aj švajčiarski výrobcovia. Po modeloch Tissot Everytime Desire, ktoré si užili svoju chvíľu slávy na našej facebookovej stránke, si dnes posvietime na nesmrteľnú klasiku v podaní tradičnej hodinárskej firmy s bohatou históriou, ktorá je však u nás trochu v tieni iných Swiss Made značiek.

Doxa D-Light 173.15.011.01Ako vyzerá v našich očiach klasika, ktorá je imúnna voči striedaniu nálad módnych tvorcov? Odpoveď máme hneď po ruke: ako novinky Doxa D-Light. Delikátne dámske hodinky z poslednej kolekcie značky založenej v roku 1888 cielia svojím dizajnom na efekt – vonkoncom nie prvoplánový, ktorého hlavnými ingredienciami sú kvalita materiálov a perfektné spracovanie. Čakal vari niekto od Švajčiarov čosi iné?

Kvarteto modelov, ktoré máme na sklade, je súčasťou desaťčlennej série, ktorá chce osloviť tie zo žien, ktoré sa skvele cítia v partnerových košeliach a tričkách, no zároveň vedia, že nedbalosť by nemala zasiahnuť každú zložku oblečenia. Keď fashion magazíny pred jeseňou písali, že najpestrejšie ročné obdobie bude priať luxusu v jednoduchšom háve, možno ani netušili, ako dokonale sa Doxa D-Light trafia do ich definícií.

Doxa D-Light 173.15.021Y.02

Sú to hodinky univerzálneho dizajnu a prvotriednych materiálov. Hoci ich púzdro z nehrdzavejúcej ušľachtilej ocele (rozmery 32 × 7,1 mm) neprekypuje zdobením, vysoký lesk na všetkých jeho plochách mu dodáva punc noblesy. Podobne sa môžeme vyjadriť o prešívaných remienkoch z jemnej teľacej kože s embosovanou textúrou kože krokodíla. V závislosti od verzie sú remienky čierne alebo čokoládovo hnedé.

K ucelenej jednoduchosti vzhľadu noviniek veľkou mierou prispievajú striebristé, lúčovo upravené ciferníky, ktorých fascinujúce ručičky tvaru „dauphine“ korešpondujú farbou povrchovej úpravy s tenučkými priamymi indexmi a logom značky. Na výber sú odtiene žltého alebo ružového zlata, prípadne rezervovanejšie strieborné vyhotovenie.

Doxa D-Light 173.15.021R.01

O tom, že Doxa nemá na zreteli iba dizajn, svedčí použitie tvrdého zafírové sklíčka. Môžete sa spoľahnúť, že ani po dlhej dobe nosenia sa na ňom neobjavia ryhy čí škrabance. Nemenej pozornosti sa od inžinierov ušlo quartz strojčeku. Ak chcete mať čo najmenej starostí s vymieňaním batérie, kaliber Ronda Normtech 762 vás určite poteší. Pokiaľ mu dožičíte kvalitnú gombíkovú batériu, jej životnosť by nemala byť oveľa menšia než dlhých desať rokov. Na zahodenie nie je ani presnosť v tolerancii -10/ +20 sekúnd za mesiac.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.