Odtieň ružového zlata zažíva renesanciu. Nestojte mimo zlatého trendu

Michal Pindura 0 26.04.2017

Odtieň ružového zlata zažíva renesanciu. Nestojte mimo zlatého trendu

Nie je všetko zlato, čo sa blyští. A tiež nie je všetko skutočné ružové zlato, čo je zlaté a ružové zároveň. Faktom ale je, že odtieň ružového zlata zažíva v poslednom dobe druhú mladosť.

Ružové zlato sa tešilo značnej obľube v osemnástom storočí, neskôr si jeho pátos a noblesu pochvaľovali milovníci luxusu v 20. rokoch minulého storočia. Dnes je jeho lákavý odtieň opäť v kurze. Nepoznáme lepší spôsob jeho zabudovania do vašich šatníkov a outfitov, ako nechať to na „rosegold“ hodinky.

Hodinky v odtieni ružového zlata sú dostupné pre pánov i dámy, pričom výber je naozaj pestrý – v ponuke je množstvo modelov, ktoré sú zlaté od ciferníka až po sponu náramku, a tie také, ktoré tóny ružového zlata obmedzili iba na pár drobných detailov. V dnešnom článku nájdete ukážku toho najlepšieho, čím hodinárske značky, vedené témou „Ružové zlato a jeho variácie“, aktuálne disponujú.

V závere nájdete aj niekoľko užitočných rád, ako sa máte o hodinky so zlatou povrchovou úpravou starať, aby vám čo najdlhšie vydržali ako nové.

Zlaté dámske hodinky

Keď už píšeme o zlatých hodinkách, bolo by chybou nezačať značkou Michael Kors. Ikonický newyorský dizajnér ružové zlato zbožňuje a na jeho hodinkách to je vidno. Na zvýraznenie jasu zlata používa strieborné (leštené oceľové) partie alebo brúsené zirkóny, ktoré v obklopení zlatej farby nadobúdajú podmanivý ružovkastý nádych. Michael Kors ružové zlato často dopĺňa syntetickou imitáciou korytnačiny a v posledných kolekciách tiež prírodnými polodrahokamami alebo farebnou umelou perleťou. Hodinky tak získajú emancipovaný výraz, s ktorým sa ich majiteľka nestratí v zasadačke ani v kokteilovom bare.

MICHAEL KORS MK6368, MICHAEL KORS MK5895
MICHAEL KORS MK6368
MICHAEL KORS MK5895

Horlivým zástancom ružového zlata je takisto Festina. Bodaj by nie. K jej španielskemu temperamentu sa hodí lepšie hádam už iba dramatická červená. Návrhári Festiny nepristupujú k ružovému zlatu ako k niečomu, čo by nebolo možné ďalej upravovať a rozvíjať. V kolekciách dámskych hodiniek tak nájdete jemnejšie aj sýtejšie ružovo zlaté modely, ktoré sa blížia až k odtieňom medi. Tak či onak, ženský šarm rozvinú do plnej krásy v zlomku sekundy.

FESTINA MADEMOISELLE 16914/1 FESTINA MADEMOISELLE 16718/1
FESTINA MADEMOISELLE 16914/1
FESTINA MADEMOISELLE 16718/1

Dámy, ktorým žlté zlato už neposkytuje takú radosť, ako kedysi, si isto prídu na svoje s hodinkami DKNY či Tommy Hilfiger. Dizajnérske kúsky typické jednoduchšími líniami sú vhodné na denné i večerné nosenie. Predurčené sú na rolu partnera oblečenia s výraznými farbami a zložitými strihmi. Ružové zlato v nich bude pôsobiť sceľujúco a nekonfliktne.

DKNY NY2486 TOMMY HILFIGER 1781697
DKNY NY2486
TOMMY HILFIGER 1781697

V počte modelov v odtieni ružového zlata dominantný Esprit sa nerozpakuje zlučovať zlatú farbu s hravými motívmi motýľov, hviezdičiek alebo štylizovaných okvetných lístkov. Vyčnievať z davu je s týmito hodinkami tá najľahšia vec na svete. Ale pozor! Hodia sa viac mladším dievčatám. Na zápästí manažérok si predstavujeme celkom iný typ doplnku.

Zlaté pánske hodinky

Ružové zlato nie je výsadou iba dámskych hodiniek. Ak by vám to niekto tvrdil, kľudne ho vysmejte. Argumentovať môžete technicky špičkovými a pritom elegantnými hodinkami Casio Edifice alebo majestátnymi časomermi Vostok Europe. Zdajú sa vám zženštilé? Nám ani náhodou!

Casio Edifice, Vostok Europe
CASIO EDIFICE EFR 510L-5A
VOSTOK-EUROPE YM26/565B294

Oceľ povlakovaná vrstvou PVD v odtieni ružového zlata dodá mužskému zápästiu charizmu a decentnosť. Ako sa to niekedy stáva, výnimky potvrdzujú pravidlo. Jednu z nich, ružovému zlatu dokonale podkopávajúcu povesť oblekovej klasiky, nájdete u značky Omax. Športový model AD0935RG je určený pre chlapov, ktorí chcú, aby ich zápästie a s ním aj ich samých, nebolo možné prehliadnuť za žiadnych okolností.

OMAX AD0935RG

Pre uhladených moderných gentlemanov so zmyslom pre kvalitu má rosegold odtieň doslova a do písmena cenu zlata. Brilantne vynikne najmä na komfortných meshových náramkoch, no ak to sním nechcete prehnať, dajte na naše odporúčanie a siahnite po hodinkách s nadčasovým koženým remienkom. Práve koža – špeciálne hnedej farby – vytvára s ružovým zlatom takú nerozlučnú dvojicu ako Francesco Totti s AS Rím.

Starostlivosť o hodinky v odtieni ružového zlata

Podobne ako u akýchkoľvek hodiniek, ktorých povrch je ošetrený vrstvou PVD, je najdôležitejším bodom starostlivosti prevencia. To znamená, že ich nebudete vystavovať korozívnym chemikáliám vrátane lakov na vlasy, parfumov či kolínskych vôd. Dobre urobíte, ak pri čistení hodiniek nebudete používať príliš veľa vody – stačí vlhká bavlnená handrička, prípadne vatová tyčinka. Nikdy nie zubná kefka, a tobôž nie tá s tvrdými štetinami. Aby ste hodinkám po dôkladnej očiste vrátili ich pôvodný lesk, pretrite ich suchou handričkou z mikrovlákna. Uvidíte, že po tejto kúre budú vyzerať tak, ako keď ste ich prvýkrát vyťahovali z krabičky.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.