Off-White c/o Braun – z Virgila Abloha je už aj „hodinár“. Veľa sa ale nenarobil

Michal Pindura 3 22.08.2016

Z Virgila Abloha je už aj „hodinár“

Do čoho sa tento chlap pustí, v tom je úspešný. Vyštudoval architektúru, robí DJ-a, módneho poradcu pre Kanyeho Westa, založil viaceré značky vrátane slávneho Pyrexu a v rámci množstva umeleckých projektov zabŕdol už hádam do každej kreatívnej oblasti. Najnovšie sa Virgil Abloh a jeho talianska značka Off-White realizuje cez limitovaný quartz model OFF-WHITE™ C/O BRAUN aj na hodinárskom poli.

Off-White™ c/o Braun - z Virgila Abloha je už aj „hodinár“. Veľa sa ale nenarobil

Na to, aby sa na scéne, ktorú nemá detailne zmapovanú, uchytil a neostal tak nič dlžný svojej povesti, sa Off-White spojil s renomovanou nemeckou firmou Braun. V portfóliu Braunu sú náramkové hodinky síce len jedným z kvanta produktov, no vplyv priekopníckeho dizajnéra Dietera Ramsa, povestná germánska kvalita a zástup ocenení iF Product Design Award a Red Dot Design Award, boli pre Virgila Abloha očividne dostatočne silným argumentom.

Off-White™ c/o Braun, oceľové púzdro s gravírovaným nápisom

Novinka, z ktorej sa do obchodov dostalo iba 200 exemplárov, ostala verná vzhľadu, s akým sa u  Braunu stretávame už niekoľko rokov (ak nie desaťročí). Dizajnové princípy Dietera Ramsa funkčnosť, čistota a jednoduchosť používania sú zreteľné a, pravdu povediac, vklad talianskej značky do celkového dizajnu príliš nevidno. Samozrejme, ak nepočítame pruhovaný spodok remienka v duchu filozofie Off-White a nápisy na ciferníku a boku púzdra.

Off-White™ c/o Braun, zadná strana remienka je pruhovaná v duchu farieb značky Off-White

Keď si porovnáme hodinársku prvotinu Virgila Abloha s ostatnými modelmi v ponuke Braunu, azda najviac charakteristických rysov zdieľa s dámskou verziou Classic BN0021. Rovnako ako OFF-WHITE™ C/O BRAUN má ciferník krytý minerálnym sklíčkom úplne zbavený čísiel, žltú sekundovú ručičku, biely kožený remienok zakončený prackou a minimalistické oceľové púzdro s vodeodolnosťou 50M. Jedinou markantnou zmenou je o 9 mm väčší priemer (40 mm oproti 31 mm).

Off-White™ c/o Braun, balenie hodiniek

Pri porovnávaní ešte na chvíľu ostaneme. Vieme, koľko stojí bežný model, vieme, koľko stoja limitované hodinky „podpísané“ Virgilom Ablohom. Rozdiel je presne 103 eur. Pokiaľ by sme nehľadeli na fashion status hodiniek a neakceptovali skutočnosť, že značka Off-White má svoje meno, asi by to pre nás neboli dobre investované peniaze. Ak si ale spomenieme, aký ošiaľ v Amerike vyvolali tričká Ralph Lauren z kolekcie Rugby, ktoré Virgil Abloh vo výpredaji kúpil za 40 dolárov, vytlačil na ne číslo s nápisom a obratom ich predával mnohonásobne drahšie, potom veríme, že OFF-WHITE™ C/O BRAUN budú pre tohto podnikavého umelca ďalším úspešným projektom.

Najľahšou cestou, ako sa k dizajnovej novinke dostať, je nákup priamo z internetového obchodu Off-White.

Zdroj: Off White, hypebeast.com

Pridať komentár

Komentáre (3)

Johann

Vzhľadom na skutočnosť, že ide o limitku a k tomu 200 kusovku, sa Braun mohol pochlapiť a strčiť do inak pekného dizajnu aspoň ETU 2824-2, urobiť veľkosť puzdra tak 34-36 . Potom by som si tie hodinky hádam aj vedel predstaviť na labke mojej manželky ( aj keď uprednostňuje arabské cifry pred indexami, lebo blbo vidí).

Michal Pindura

Nie je treba nic prepacit

Johann

Páči sa mi ciferník. No je rovnaký, ako u mnohých iných nemeckých značiek, teda nič nové. Viac sa skomentovať nedá. Nestojí to totiž za reč. Pán Pindura mi tentokrát musí môj názor prepáčiť.