Oživte si spomienky na dovolenku. S hodinkami Marc Jacobs to ide samo

Michal Pindura 0 12.08.2015

Oživte si spomienky na dovolenku. S hodinkami Marc Jacobs to ide ľahkoLetná dovolenka sa skončila a vy stále nemôžete pustiť z hlavy západy slnka, aké sa dajú vidieť len pri mori? Každý večer sa opakujúce chvíle, kedy sa najprv žltá a neskôr oranžová žiariaca guľa pomaly ponára za horizont, patria medzi najpamätnejšie dovolenkové zážitky. Dychberúci prírodný úkaz je pre niekoho možno len bežnou nemou kulisou, ale čo ak práve vám bol svedkom pri tom, ako ste súhlasili s požiadaním o ruku? Zabudnúť na to sa skrátka nedá. Okrem prstienka, ktorý vám tento okamih pripomína pri každom pohľade naň, si môžete na plážovú romantiku zaspomínať aj vďaka dámskej novinke Marc Jacobs Peeker Chrono MBM3372.

Famózny módny návrhár Marc Jacobs zakomponoval farby odleskov zapadajúceho slnka na hladine mora priamo do podkladu ciferníka modelu z aktuálnej kolekcie jar/leto 2015. Podľa uhlu, z akého sa na tvár hodiniek pozriete, mení farbu z exotickej mandarínkovej oranžovej až po očarujúcu fialovú. Lúčová úprava ciferníka navyše vytvára efekt, akoby ste sa pozerali do diaľky, kde slnko mizne za obzorom.

Marc Jacobs Peeker Chrono MBM3372Pravdaže, nie je všetko o pocitoch a spomienkach. Marc Jacobs MBM3372 už svojím názvom dávajú najavo, že v ich silách je viac, než len navodenie dovolenkovej atmosféry. Čo nezvládne naznačiť názov, dokážu ovládacie tlačidlá na ľavom boku okrúhleho oceľového púzdra s fashion vodeodolnosťou 50M/5ATM. Dvojica tlačidiel v spoločnosti vrúbkovanej korunky je neklamným znakom prítomnosti funkcie chronografu. Stopky sa na ciferníku rozložili na troch registroch, pričom najmenšou hodnotou, ktorú môžu odmerať je jedna sekunda.

Okrem tria sčítačov sa použitý japonský quartz strojček na ciferníku chránenom minerálnym sklíčkom manifestuje cez rovnaký počet centrálnych ručičiek. Hodiny, minúty i sekundy sú spracované jednoducho a dostatočne citlivo nato, aby ani po pridaní nápisu Marc by Marc Jacobs a lesklej striebornej minútovej škály nespôsobili informačný zmätok. Azda aj z tohto dôvodu tu chýba okienko dátumu.

K púzdru so ženskými rozmermi 36 × 11,9 mm Marc Jacobs pripojil päťradový oceľový náramok. Keďže ani jedna plôška tela hodiniek nebola povrchovo ošetrená PVD povlakom, dizajnéri asi usúdili, že stredobodom novinky má byť premenlivý ciferník, nie jeho okolie. Aby mu dopriali ešte viac priestoru na vyniknutie, dva rady článkov náramku boli vyleštené. Spolu s zrkadlovo lesklým okružím spoľahlivo navádzajú oči presne tam, kde sa na hodinkách odohráva všetko podstatné.

Chceli by ste mať kus emotívnej dovolenkovej atmosféry neustále pri sebe? Spomienky na dychberúce západy slnka vám nič neoživí lepšie ako novinka Marc Jacobs Peeker Chrono MBM3372.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.