Parmigiani Transforma Chronograph – hodinky mnohých tvárí

Michal Pindura 0 16.09.2011

Hodinky Parmigiani Transforma ChronographNajnovší prírastok do rodiny hodiniek švajčiarskej značky Parmigiani (nenechajte sa zmiasť talianskym názvom), model Transforma Chronograph, je ako už názov napovedá, schopný zmeniť sa behom chvíle hneď na trojicu hodiniek rozdielneho použitia. Za túto originálnu schopnosť vďačia unikátnej konštrukcii umožňujúcej premenu z náramkových na vreckové a v noci trebárs na stolové hodiny.

K dosiahnutiu vysokého stupňa modulárnosti využívajú Transforma Chronograph oceľový rámik obopínajúci vlastné púzdro hodiniek. Zatlačením na postranné tlačidlá pri remienku sa rámik uvoľní, telo sa založí do dodávaného nerezového púzdra s odklopným viečkom a po pripojení neodmysliteľnej retiazky máte pred sebou noblesné „cibuľky“ suplujúce v prípade potreby funkcie stopiek.

Majstri haute horlogerie v dielňach Parmigiani mysleli aj na situáciu po zložení hodiniek z ruky. Bezúžitkové založenie do poličky, alebo do nočného stolíka nahradili transformáciou do úlohy stolných hodín. Zo vzácneho ebenového dreva zhotovený obal hodiniek preberie na seba kompetencie automatického naťahovača. Natiahnutie mechaniky hodiniek prebieha rotačným pohybom vo vnútri obalu. Po dokončení procesu otáčania sa hodinky zastavia kolmo na vymedzený otvor a ostanú tak dokonale viditeľné. Keďže v naťahovači sa hodinky nachádzajú oprostené od retiazky a príslušenstva, zásuvky obalu im poskytnú spolu s dokumentáciou ideálne útočisko.

Balenie hodiniek Parmigiani Transforma ChronographPremeny hodiniek Parmigiani Transforma ChronographO tom, že Parmigiani Transforma Chronograph sú umeleckým dielom netreba presviedčať. Srdce hodiniek Parmigiani Transforma Chronograph tvorí mechanický in-house kaliber PF334 poháňajúci tri ručičky hodín a rovnaký počet ručičiek chronografu s presnosťou 1/4 sekundy.

Oceľovému, 12,8 milimetrovému púzdru s priemerom 43 milimetrov, vyleštenému do zrkadlového lesku, výborne sekundujú strieborné deltoidné ručičky pokryté vrstvou Superluminova. Lahôdkami pre oči sú taktiež Côtes de Genève – Ženevské pruhy tvoriace povrch ciferníka, karbónový podklad chronografu, rhódiové indexy a kosákovitý tvar výseku dátumovky. Poteší aj stupnica tachymetra umiestnená na očakávanom mieste a šróbovacia korunka.

Filigránstvu púzdra nezostal nič dlžný ani remienok značky Hermes z krokodílej kože, istený na zápästí bezpečnostnou oceľovou sponou. Stupeň vodotesnosti je pre podobný šperk adekvátnych 30M.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.