Plánujete nákup hodiniek? Dodržte týchto 5 rád a máte vyhraté

Michal Pindura 0 07.01.2018

Plánujete nákup hodiniek? Dodržte týchto 5 rád a máte vyhraté

Kúpa hodiniek je tá najľahšia vec na svete. Ale iba pre toho, kto presne vie, čo od nich očakáva a aké hodinky chce. Pre ostatných sa môže výber a kúpa hodiniek zmeniť na malú pohromu. Sú ich tisíce, každé z nich sú iné a vybrať si z nich iba jedny je niekedy takmer neriešiteľná úloha.

Netreba sa však nechať odradiť. Všetko sa dá, keď viete, ako na to. V skutočnosti stačí mať na pamäti päť jednoduchých rád a máte vyhraté. Keď sa nimi budete riadiť, naučíte sa premýšľať nad rámec samotného nákupu a sami sebe budete automaticky ako prvé klásť tieto otázky:

– prečo chcem práve ten model a nie iný?
– kde ich budem nosiť?
– čo je pre mňa na hodinkách dôležité?

Aby sme vám proces výberu uľahčili ešte viac, spísali sme pre vás päť užitočných tipov, na čo sa sústrediť pred nákupom vašich nových hodiniek. Poďme na to.

5 RÁD PRED NÁKUPOM HODINIEK

RADA 1

Hneď na úvod najzásadnejšia otázka – prečo vlastne chcete hodinky? Dobre si zvážte, či ich kupujete preto, že potrebujete využívať niektorú z ich funkcií, alebo nimi chcete iba ukázať, že máte zmysel pre módu. Budete ich nosiť často, alebo iba príležitostne? Na každodenné nosenie sú vhodné dizajnovo neutrálnejšie hodinky, na spoločenské udalosti sú ideálne elegantnejšie modely a úplne iný typ hodiniek si žiadajú športové aktivity. Prispôsobiť svoj výber by ste mali aj v prípade, že požadujete od hodiniek, aby boli odolné, alebo vtedy, ak máte malé deti ????

RADA 2

Určite si, čo je pre vás prvoradé. Máte v pláne hodinkami ohurovať a záleží vám, aby ich vyrobila renomovaná značka? Mali by byť vaše nové hodinky vzhľadovo čisté a minimalistické alebo si naopak želáte, aby boli čo najkomplikovanejšie? Podstatné je tiež, aby ste si stanovili, nakoľko „idete“ po dizajne a či je pre vás dôležitejší ako to, čo hodinky dokážu. Nie vždy totiž platí, že hodinky, ktoré sú špičkové z hľadiska funkcií, sú špičkové aj čo sa týka vzhľadu.

Výber hodiniek dôkladne zvážte

RADA 3

Zúžte svoj výber iba na ten typ (kategóriu) hodiniek, o ktorý máte záujem. Máte záujem o hodinky k obleku a šatám? Zamerajte sa na klasické analógové modely. Ak sa vyžívate v športoch, máte širšie pole pôsobnosti zahŕňajúce potápačské, letecké a racingové hodinky. Sledujete módne trendy a inšpirujete sa blogermi a blogerkami? V tom prípade ani nerozmýšľajte nad inou kategóriou hodiniek ako fashion, pod ktorými sú podpísaní slávni dizajnéri.

RADA 4

Stanovte si pevný rozpočet a snažte sa ho neprekročiť. To vám opäť o čosi zúži výber a vy tak budete bližšie k finálnemu rozhodnutiu. Pamätajte, hodinky, ktoré predávajú bežné hodinárstva, nie sú investícia. Už tým, že ich vynesiete v obchodu, strácajú na cene. Tiež by ste mali pochopiť, že nech sú hodinky akokoľvek kvalitné, nech ich cena bude akokoľvek vysoká a o značku, ktorá ich vyrobila sa ľudia idú potrhať, ak vám nevyhovuje to, ako vyzerajú, nestrácajte si nimi čas. Hodinky, ktoré sa vám nepáčia aj tak nebudete nosiť a je škoda na ne míňať peniaze.

Cena hodiniek nie je vždy smerodajná a nie vždy sa ňou dá riadiť, vo všeobecnosti sa však práve podľa ceny dajú hodinky rozdeliť do štyroch základných hladín. Do 250 eur sú to klasické spotrebiteľské hodinky, do 1000 eur zoženiete cenovo dostupnú kvalitu, nad 1000 eur ste už v zlatej strednej triede a nad 10000 eur sa už pohybujete v naozajstnom luxuse.

RADA 5

Máte už zoznam vytipovaných modelov? Gratulujeme. Oslavu však odložte až na dobu, keď si vyberiete seriózny obchod. Na túto fázu si nechajte kľudne niekoľko týždňov, nikam sa neponáhľajte. Čítajte si recenzie, pýtajte sa známych, zisťujte si podrobnosti o jednotlivých firmách a e-shopoch. Hoci je cena dôležitá, nedajte iba na ňu. Ušetrené peniaze sú síce fajn, ale čo vám budú platné, ak vám obchodník po krátkom čase prestane dvíhať telefón a nebudete mať u koho uplatniť záruku?

Internet ponúka množstvo spôsobov, ako spoznať zodpovedného predajcu, ktorý vám okrem hodiniek poskytne aj kvalifikovanú podporu a odpovede na vaše otázky. Ak na vás obchodník neurobil dojem, poďakujte sa mu a obráťte sa na iného.

5 UŽITOČNÝCH TIPOV

TIP 1

Vyhnite sa pokútnym predajcom, tržniciam a na prvý pohľad podozrivým obchodom. Môžete si byť istí, že takíto obchodníci nie sú adekvátne vyškolení. Ich znalosti o hodinkách sú často skreslené a rady, ktoré vám dajú, nemusia byť správne.

Overte si serióznosť predajcu, od ktorého chcete hodinky kúpiť

TIP 2

Nekupujte unáhlene. Nechajte sa viesť našimi piatimi radami a garantujeme vám, že si svoje rozhodnutie nebudete nakoniec vyčítať. Myslite na to, že hodinky sú viac, než len pekný doplnok na vašom zápästí.

TIP 3

Pokiaľ vám ide o to, aby ste svoje hodinky nosili niekoľko rokov, oblúkom sa vyhnite trendovým modelom. Trendy a módne vlny sa menia ako na bežiacom páse a čo je dnes in, zajtra vyzerá zastaralo alebo dokonca smiešne.

TIP 4

Všímajte si všetko podozrivé. Ak je cena hodiniek príliš nízka, mali by ste spozornieť. Osobitne v online prostredí sa uistite, že máte tú česť s autorizovaným predajcom. Bez otáľania si pýtajte doklad od oficiálneho distribútora o tom, že hodinky danej značky môže predávať. Každý predajca by vám ho mal vedieť sprístupniť k nahliadnutiu.

TIP 5

Neváhajte klásť otázky. Miest, kde vám na ne môžu dať odpoveď je viacero. Pýtajte sa na diskusných fórach, v kamenných predajniach a nevynechajte ani všemocný Google. Tam všade sa môžete dozvedieť veľa informácií, ktoré vám môžu pomôcť zorientovať sa vo svete hodiniek.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.