Hodinky QUIKSILVER – predstavenie značky

Michal Pindura 0 19.07.2011

Logo QuiksilverRýdzo športová značka Quiksilver je jedným z najväčších svetových výrobcov oblečenia pre surferov a ostatných boardingových nadšencov. Dedičstvo pláže sa podarilo spoločnosti Quiksilver pretaviť v životný štýl, kde móda vychádza z aktivity športovo založených ľudí. Cieľom firmy je ponúknuť čistotu koncepcie a poskytnúť zákazníkom kvalitný produkt, ktorý môžu nosiť s pýchou, a nezáleží pritom, či sa jedná o plavky, slnečné okuliare, alebo hodinky.

História
QUIKSILVER CHAPTER M141DL BLKQuiksilver, Inc so sídlom v kalifornskom Huntington Beach bol založený v roku 1970 spoločníkmi Alanom Greenom a Johnom Lawom. Dnešná lokácia riaditeľstva firmy, v Spojených štátoch, je dôsledkom licencie udelenej v roku 1976. Quiksilver má totiž austrálsky domicil. Ak by sme išli do podrobností, tak spoločnosť bola založená v obci Torquay v štáte Victoria. Asi nikoho neprekvapí, že práve Torquay je domovom preslávených pláží pre surfistov a v súčasnosti taktiež múzea surfovania. V tomto mestečku, konkrétne v apartmáne Alana Greena vznikli prvé krátke surfové nohavice.

Vlny, ako symbol surferov sa dostali aj do známeho loga Quiksilver. Symbol firmy je dielom jej zakladateľa Alana Greena. Predlohou pre logo bolo dielo japonského umelca Katsushika Hokusai, The Great Wave of Kanagawa. Maľba znázorňuje lode bojujúce s obrovskou vlnou tsunami. Popri vlne má svoje miesto v logu a rovnako vo filozofii firmy zasnežený vrch, raj snowboardistov.

Že Quiksilver by sa nerád zameriaval len na vodu v tekutom skupenstve bolo jasné od roku 1986, kedy sa prvýkrát mohli horské svahy stretnúť s menom značky a priaznivci prašanu mali možnosť vyskúšať si promo kolekciu snowboardového oblečenia.

Keď ešte nachvíľu odbočíme k logu firmy a vám by sa zdalo, že niekde ste už kombináciu vody a snehu zahliadli, vedzte že zdvojenie a štylizáciu do tvaru srdca používa od roku 1990 firma Roxy, ktorú Quiksilver založil ako čisto dámsku boardingovú značku. Ďalšími značkami patriacimi do rodiny Quiksilver sú DC a Hawk.

QUIKSILVER EXPRESS M145BF ABK1Po úspechoch v prvej dekáde existencie, kedy sa značka nechala unášať na vlne popularity v Amerike a Austrálii, prišiel v osemdesiatych rokoch vstup na trh v Japonsku a o niečo neskôr aj v Európe. V posledných rokoch je prioritou firmy najrýchlejšie sa rozvíjajúca krajina sveta, Čína. S napredovaním rástla aj sieť predajní ponúkajúcich široký výber oblečenia a rozmanitú ponuku doplnkov. Okrem Antarktídy má spoločnosť predajné miesta na každom kontinente a v súčasnosti zamestnáva Quiksilver vyše 7000 ľudí.

Hodinky Quiksilver, podobne ako ostatné produkty značky, sú určené všetkým mladým a duchom mladým ľuďom preferujúcim ležérnosť a pohodový štýl života. V prípade hodiniek Quiksilver ale nejde len o vzhľad. Pole pôsobnosti od morských hĺbok po horské výšiny sa odrazilo v kvalite spracovania, používaných materiáloch a zvýšenej odolnosti hodiniek.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.