Romantické i tajomné. Predstavujeme vám najkrajšie hodinky s perleťovými ciferníkmi

Michal Pindura 0 24.09.2017

Citizen Elegance Eco Drive EM0331-52D

Aké sme my ženy? Silné, priebojné, emancipované a temperamentné. Nie je oblasť, v ktorej by sme sa mužom pri troche snaženia nemohli vyrovnať, alebo ich rovno prevýšiť. Každá z nás má však dni, kedy chce byť romantickou, jemnou, neodolateľne príťažlivou a pritom tajomnou bytosťou. Čo na tieto chvíle treba?

CITIZEN ELEGANCE ECO DRIVE EM0331-52DCitizen EM0331-52D

Okrem jedinečnej osobnosti každého dievčaťa či ženy, bez ktorých by to naozaj nešlo, existujú malé i väčšie finty, vďaka ktorým sa v nás dokáže prebudiť naše citlivejšie a zmyselnejšie ja. Na navodenie správnej nálady je niekoľko zaručených receptov. My medzi ne radíme príjemnú spoločnosť, delikátne jedlo, nespočetnekrát videné romantické komédie a v neposlednom rade šikovne zvolené doplnky. Nekorunovanými kráľovnami medzi nimi sú trendové hodinky s perleťovými ciferníkmi.

CALVIN KLEIN DELIGHT K1A2361F

ROVNAKÉ A PRITOM VŽDY INÉ

Na náramkových hodinkách je ciferník najexponovanejšou časťou, ktorá v mnohých prípadoch rozhoduje, či sa vám zapáčia alebo nie. Počas dňa sa naň pozrieme toľkokrát, že už pomaly ani nevnímame, ako vyzerá. Načo by ste ho aj študovali, keď ho dokonale poznáte? Pri modeloch s perleťovým ciferníkom je to iné. Farba jeho podkladu sa mení podľa toho, z akého uhla sa naň pozeráte a ako naň dopadá svetlo. Inak ukáže ráno, inak na priame poludnie a večer, keď sa rozsvietia rôznofarebné lampy, ani nehovoriac. Výborné tiež je, že perleť si priam žiada kombinovanie so zlatou i striebornou farbou.

TISSOT PINKY T048.210.16.116.00

PRAVÁ ALEBO SYNTETICKÁ PERLEŤ?

Nezáleží na tom, či je perleť pravá, alebo syntetická, neopakovateľnú hru svetla a dúhových odtieňov vám ponúknu obe. Pravá perleť je vyrobená (presnejšie získaná) zo schránok morských mäkkýšov. Tvrdá kryštalická perleťová vrstva tvorí ich vnútornú výstelku, ktorá počas života chráni živočícha žijúceho v schránke. Hodinky s ciferníkmi z pravej perlete sú pre náročnosť spracovania (perleťové rezy majú často hrúbku iba 0,2 mm) a zriedkavosť ustrice druhu Pteria Margaritifera, ktorej perleť sa považuje za najkrajšiu a najhodnotnejšiu, obyčajne z kategórie luxusných a veľmi drahých.

FESTINA MADEMOISELLE 16703/1

Práve nedostupnosť pravej perlete viedla k hľadaniu lacnejších alternatív, ktoré by sa dali použiť v šperkoch a hodinkách. V modeloch z nižších cenových relácií sa preto často stretávame s ciferníkmi vyrobenými zo schránok hojnejšie sa vyskytujúcich ulitníkov, prípadne z plastu verne napodobňujúceho dúhové efekty perlete. Voľným okom si rozdiel ani nevšimnete. Navyše, keďže sú ciferníky od okolia oddelené minerálnym alebo zafírovým sklom, vôbec nevadí, že je táto forma syntetickej perlete mäkšia ako jej prírodný ekvivalent. Pôžitok z nosenia budete mať úplne rovnaký.

CASIO LTP 1282D-2A

PERLEŤ AKO ZDROJ ENERGIE

Okrem toho, že sú hodinky s perleťovými ciferníkmi žiadané pre ich skvelý vzhľad a štýl, perleť môže pozitívne vplývať aj na vaše zdravie. O perleti sa už stáročia traduje, že jej energia má moc ochrániť človeka, ktorý ju nosí, pred nebezpečenstvom a zlými silami. Podľa týchto legiend dokáže perleť pohltiť negatívne vplyvy a varovať pred nimi zmenou svojej farby.

CERTINA DS PODIUM C025.210.22.118.00

Radi by ste nosili hodinky s perleťou, ale žiadny model v tomto článku vás nezaujal? Pozrite si našu kompletnú ponuku a vyberte si tie najlepšie pre vás.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.