Skamenené bahno má štýl! Komono v novej kolekcii Slate prichádza s unikátnymi bridlicovými ciferníkmi a remienkami

Michal Pindura 0 11.07.2018

Komono The Harlow Pink Slate

Čítate správne, Komono poslalo do obchodov hodinky s ciferníkmi a remienkami vyrobenými z plátkov bridlice. Od mladej belgickej značky založenej len pred necelými desiatimi rokmi, sme si zvykli na originalitu, minimalizmus a jedinečný svojrázny dizajn, ale použitím bahna, ktoré sa za milióny rokov premenilo na bridlicu, nás Komono doslova zaskočilo.

Komono The Lewis Dark Slate

Je to vlastne iba nedávno, čo nás lifestylová značka z Antverp zaujala svojou prvotinou, cenovo dostupnými hodinkami inšpirovanými štýlmi Bauhaus a „Boho“, ktoré jej vyšliapali cestičku do ponuky nášho obchodu. Ozaj, keď už spomíname cenovú dostupnosť, myslíme tým skutočnú cenovú dostupnosť. Veď si len zoberte, najdrahší model Winston Regal Cognac sme predávali za necelých 90 eur vrátane poštovného a bonusového VIP servisu.

Pri týchto sumách je jasné, že Komono nemá za cieľ, aby ste jeho hodinky nosili celý život a boli súčasťou rodinného dedičstva. Naopak, ide o štýlové produkty, ktoré ako všetky podobné módne doplnky podliehajú trendom a sezónnosti. Pozitívom je, že napriek stúpajúcej popularite a inováciám (vhodnejšie slovo je experimentom) sa zakladateľom značky Antonovi Janssensom a Rafovi Maesovi podarilo ceny hodiniek ako-tak udržať pri zemi.

Komono Lewis Grey Slate

Jednou z noviniek, ktorú si Komono nachystalo pre rok 2018 je atypický modelový rad Slate Series. Základom pre novú sériu sa stali existujúce hodinky Orson, Harlow a Lewis. Ako naznačuje názov kolekcie, každý model je vybavený autentickými bridlicovými prvkami. Okrem prírodného pôvodu sa plátky kameňa postarali o exotický a najmä nenapodobiteľný vzhľad líšiaci sa od jedného kusu k druhému.

Z bridlice je vyrobený aj remienok hodiniek

Použitie pomerne mäkkej bridlice na ciferníku nie je samo o sebe žiadnym zázrakom. Pod ochranou minerálneho sklíčka je v bezpečí pred oterom aj prípadnými škrabancami. Oveľa väčšou výzvou pre dizajnérov bolo vytvorenie bridlicových remienkov. Prirodzene, remienky nie sú čisto bridlicové, to by o komfortnom nosení nemohlo byť ani reči, no aj tenučká vrstva bridlice nanesená na pravú kožu je stokrát viac než lacný trik s fotorealistickou potlačou.

Malým mínusom je, že bridlica nepatrí k najpružnejším materiálom. Práve naopak, vyznačuje sa výraznou krehkosťou a ochotným štiepaním vo vrstvách. V návode každých hodiniek preto nájdete zdvorilú pripomienku, aby ste remienok, ktorý je od výroby zakrivený tak, aby kopíroval zápästie, nevystavovali nadmernému krúteniu a neohýbali ho smerom nahor.

Komono Orson Olive Slate

Modely Komono Slate Series obsahujú dvojručičkové japonské quartz strojčeky a ich púzdra s vodeodolnosťou 50M/5ATM sú na rozdiel od lacnejších súrodencov zhotovené z ušľachtilej ocele 316L.

Odrazilo sa bridlicové dobrodružstvo na cene? Nuž, nebudeme zatĺkať, áno, odrazilo. Lacnejšie modely Harlow a Lewis stoja online bezmála 160 eur, drahší Orson Olive so sedemuholníkovým puzdrom vás vyjde na takmer 200 eur.

Zdroj: Komono

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.