Skúste niečo nové. Hranaté hodinky sú trendom nadchádzajúcej sezóny

Michal Pindura 2 03.09.2017

Skúste niečo nové. Hranaté hodinky sú trendom nadchádzajúcej sezóny

Leto sa pomaličky chýli ku koncu a s ním, čo nevidieť, do zabudnutia vyšumí všetko, čo nám na čas prázdnin a vymodleného voľna pripravili módni dizajnéri. Tým z vás, ktorým neujde ani jediný fashion trend, nemusíme nič viac hovoriť. Dobre viete, že kde sa jedna módna epizóda končí, začína iná – nová a vzrušujúca. A je to presne tak. Kým letu kraľovali pestré a uvoľnené kúsky, nadchádzajúca jeseň bude o čosi usporiadanejšia a priamejšia. Nástup totiž hlási vlna štvorcových hodiniek.

CALVIN KLEIN MARK K3R231L6 a K3R231C1

Hranaté hodinky sú IN

Ako to celé vzniklo? Všetko to spískali britské hodinárske značky. Už júni sa Olivia Burton, Henry London a Larsson & Jennings snažili presvedčiť tamojšie zákazníčky, že majú prekonať strach z neznáma a svoje okrúhle hodinky by mali aspoň na pár mesiacov vymeniť za modely so štvorcovými a obdĺžnikovými puzdrami. Vtedy sme veľmi neverili, že by sa z nich mohol stať trend. Štvorcové hodinky sme vždy vnímali ako tie, ktoré sú popri okrúhlych modeloch aj napriek osvieženiu a neopozeranosti, ktoré prinášajú, odsúdené na večný život v menšine.

Stal sa však presný opak, zákazníčky si ich zamilovali a v obchodoch sa po nich len tak zaprášilo. Obrovský záujem nakopol k navrhnutiu a výrobe vlastných hranatých hodiniek aj ďalšie značky. Calvin Klein, Esprit, Bering či Tissot – tí všetci podľahli ich šarmu a originalite. Dnes to už môžeme povedať nahlas: jeseň bude hranatá! Tešíte sa?

ESPRIT VICKY SILVER ES108492001

Hranaté hodinky, v štýle odvodenom od medzivojnového hnutia art deco, dokážu energickým mladším kočkám aj elegantným zrelším ženám dožičiť to, čo ich početnejší okrúhli súrodenci nikdy nebudú môcť. Snúbi sa v nich príjemný mix moderny, retro dizajnu, všestrannej nositeľnosti a WOW faktoru, ktorý pramení z ich nezvyčajného tvaru. Ozvláštnenie voľnočasových i slávnostnejších outfitov – dokonca aj tých neprekypujúcich kreativitou, zvládnete vďaka týmto atribútom bez najmenšieho zaváhania.

PIERRE CARDIN BELNEUF PC107212F11 a PC107212F10

Ak ich poveríte úlohou vyšperkovania vášho oblečenia, efekt je zaručený. Je iba na vás, či uprednostníte totálnu hranatosť, akú v modeloch Mark preferuje Calvin Klein alebo si vás viac získajú decentne zaoblené pravé uhly v hodinkách Esprit Vicky, prípadne Boccia Titanium 3186-02.

Pri tvorbe nových kolekcií návrhári mysleli aj na dámy, ktorým záleží na hodnotných materiáloch, drobných, avšak nemenej dôležitých detailoch a štýlotvorných záležitostiach, akými sú zafírové sklo, kožené remienky so vzhľadom luxusnej krokodílej kože alebo hodvábne jemné remienky kombinujúce prírodnú kožu s textilom. Vymenované hodinárske perličky nájdete v modeloch Pierre Cardin Belneuf (dostupné vo viacerých prevedeniach) a Tissot T-Trend T2 T090.310.37.381.00.

BERING 10426-367

O hranatých hodinkách sa vraví kadečo. Kým kedysi dávno sa v súvislosti s nimi spomínali problémy pri dosiahnutí vyšších úrovní vodeodolnosti, dnes je im vytýkané nie práve najpohodlnejšie nosenie. V oboch prípadoch ide o nepodložené mýty. V odolnosti voči vode aj v komforte nosenia sa súčasné kúsky ľahko vyrovnajú okrúhlym modelom. Pozrite sa napríklad, ako sa s hranami vyrovnali atraktívne modro-zlaté hodinky Bering 10426-367. Spredu síce vyzerajú ostro, no pri pohľade zboku zistíte, že ich zaoblené puzdro krásne kopíruje tvar zápästia.

Pozrite si kompletnú ponuku dámskych hodiniek s hranatými puzdrami a nechajte sa inšpirovať trendom tejto jesene.

Pridať komentár

Komentáre (2)

Johann

Tie Hamiltony poznám dlhšie, považoval som to za extravagantnosť, ale tie Cartier Tank sú skvostné, to áno. Súdkovité puzdrá má aj Armand Nicolet model TM7, pekné kúsky.

Johann

Hranaté? Prečo nie. No fashion, to nie. Na to som prisilný konzervatívec. Keď už, potom Tag Heuer, Monaco, ale na to nemá každý. Mám doma jedny panamy, Festiny. Darovanému koňovi sa nemá pozerať na zuby. Mám ich vziať na milosť?