Štýl, ktorý nie je iba pozlátkom. Objavte novú dámsku kolekciu Vostok Europe Undine

Michal Pindura 6 06.05.2018

VOSTOK-EUROPE UNDINE VK64/515A525

Michael Kors, Fossil, Festina… dámske hodinky od týchto svetoznámych fashion značiek nám každý deň robia úžasnú radosť. Perfektne vyzerajú, nám ženám sa mimoriadne páčia a keby ste vedeli, ako skvelo sa predávajú… Čo by sme bez nich robili? Hľadať chybičky krásy na kúskoch navrhnutých špičkovými dizajnérmi je skoro rovnaké módne rúhanie, ako keby ste Christiana Louboutina podozrievali, že vzhľad svojich ikonických lodičiek odkiaľsi odkopíroval. Nič podobné nemáme v pláne. Alebo žeby predsa?

Priznávame sa, keď sa k nám pred časom dostala klebeta, že Vostok Europe chystá novú kolekciu dámskych quartz hodiniek, nevenovali sme jej veľa pozornosti. Mylne sme sa nazdávali, že litovská značka, ktorej robia dobré meno hlavne robustné (naozaj extra robustné) pánske športové modely s rádioluminiscenčným osvetlením, bude chcieť hodinkami určenými pre nás ženy len narýchlo zaplátať dieru vo svojom sortimente a nebude ju príliš trápiť, že im chýba iskra. Asi si dokážete predstaviť, aké veľké bolo naše prekvapenie, keď sme prvýkrát uvideli novinky s mytologickým názvom Undine naživo.

Stáli pred nami dizajnovo excelentné kúsky, ktoré by sme si ľahko pomýlili s luxusnými švajčiarskymi modelmi Ulysse Nardin. Ani teraz, keď už sme s nimi dokonale zoznámení, sa nemôžeme ubrániť pocitu, že sme sa dávno (a či vôbec niekedy) nestretli s dámskymi hodinkami, v ktorých by sa podarilo spojiť nežný, čisto ženský pôvab so športovými vlastnosťami, za aké by sa nehanbili ani rýdzo potápačské modely. Pokúšali sa o to mnohí, vrátane spomenutej manufaktúry Ulysse Nardin, ale až teraz tu máme presvedčivý produkt hodný zápästia žien, ktoré sa ani počas športovania nechcú vzdať svojej ženskosti a štýlu.

Oceľové chronografy s rozmermi puzdra 39 × 13,5 mm boli pomenované podľa tajuplných vodných bytostí, víl, ktoré sú na maľbách zobrazované ako éterické dlhovlasé rusalky stojace v lesných jazierkach alebo vodopádoch. Toto lyrické napojenie hodiniek na vodu nie je vôbec náhodné. Nové modely sú pripravené poslúžiť nielen skúseným plavkyniam ale aj potápačkám. S vodeodolnosťou 200M/20ATM si môžu užívať pohyb na vode aj pod jej hladinou skutočne bez obmedzení.

Vostok Europe Undine VK64/515A526

So živlom vody má však každá zo šiestich verzií spoločné viac, než len úroveň vodeodolnosti. Motív rozčerenej hladiny je efektne zakomponovaný do podkladu ciferníka, kde bol vytvorený z jemného gilošového vzoru a symboliku odkazov na vodné prostredie nájdete aj na profilovaných silikónových remienkoch. Ak by sa vám silikón nezdal ako vhodný na bežné nosenie, modely Undine si zamilujete. V ich balení nájdete hneď tri remienky – jeden je už zmienený silikónový, ktorý využijete najmä pri športovaní. Zvyšné dva sú vyrobené z pravej kože, ale líšia sa spôsobom spracovania. Kým remienok s hladkým povrchom je viac univerzálny, variant s hlbokým embosovaným vzorom krokodílej kože sa hodí aj k elegantnejším outfitom. Na výmenu remienkov vám stačia vaše šikovné prsty – vďaka špeciálnemu uchyteniu už nikdy nebudete odkázané na hodinárov alebo vašich mužov ????

Obrovskou zmenou, ktorú prinášajú novinky Undine do ponuky dámskych hodiniek Vostok Europe, sú ich farby. Už to nie je len biela a čierna, ale aj noblesná zlatá, metalická modrá a romantická cyklámenová ružová. S farbou remienkov vždy ladí farba jednosmerne otočného okružia so zaujímavou priehľadnou „diver“ vložkou a pozadie dvojice okrúhlych terčíkov, z ktorých ľavý s vyznačenou minútovou stupnicou patrí chronografu a pravý funkcii indikátora času v 24-hodinovom formáte. Na symetricky navrhnutých ciferníkoch chránených minerálnymi sklíčkami K1 nechýba ani okienko praktickej dátumovky a tešiť sa môžete aj z ručičiek a aplikovaných indexov s naneseným fosforeskujúcim náterom, vďaka ktorým nestratíte prehľad o čase ani za šera alebo v noci.

V balení hodiniek Vostok Europe Undine nájdete hneď tri remienky

Michael Kors, Fossil, Festina… ich dámske hodinky sú brilantné. Teraz však už aj samé vidíte, že novinky Vostok Europe Undine sú úplne iná liga. Moderným ženám ponúknu oveľa viac, než len blyšťavé pozlátko. Nestratia sa pri extrémnych športoch, ich vymeniteľné remienky vám ponúknu možnosť voľby medzi rôznymi štýlmi a vyniknúť s nimi dokážete aj v lepšej spoločnosti. Presvedčili sme vás o ich kvalitách?

Pridať komentár

Komentáre (6)

Dawe

Majú síce vodeodolnosť 200m, ale to neznamená, že je to potápačský inštrument.
To, čo potrebuje športovec alebo potápač je od týchto hodiniek diametrálne odlišne.
Jasne, že sa to dalo urobiť inač, použiť iný strojček, rozloženie subciferníkov, atď …
osobne si myslím, že tu išlo o športovo ladenu eleganciu s možnosťou výmeny remienka.
Po pravde, nechal by si svoju polovičku potápať sa a hladať pomedzi kamene zaujimave lastury
s touto hodinkou ? … ja ani náhodou !
Ale nechať si smelo tuto hodinku na zápästi pri plávaní a šanteni na plaži,
tak to je už ina elegancia ktoru si určite všimnete, … teda ak sa správne dívate

Maroš

Ahojte,
mňa skôr mrzí, že hodinky nemajú sekundovú ručičku. Tá veľká centrálna totiž slúži na meranie sekúnd len pre stopky.
Myslím si, že mali páni vo Vostoku použiť strojčeky, ktoré by to umožnili, predsa len sú to dámske športové hodinky a potápač potrebuje mať vždy istotu, že tie jeho stále idú a to sa dá ľahko pri odčítaní času zistiť práve podľa sekundovej ručičky.

Dawe

veď ani ja som netvrdil, že dôjde k ožiareniu – v sučasnosti je to pomerne bezpečne,
i keby sa Vám náhodou podarilo rozbiť cifernik tak, že si vymlátite všetky triciové mikro-trubice
(cca 15ks -v závislosti od typu hodiniek), tak dostanete dávku žiarenia menšiu ako keď Vám zrontgenujú ruku

Michal Pindura

Dawe

myslel som na pojem ,,radioluminiscencia,, používanom v hodinárskom slovníku
toto spojenie vo mne evokuje hodinky kontrolované rádiovými vlnami (Radio Controled Watch) s jedného zo svetových vysielačov,
navyše by mali luminiscenčné indexy, prip. ručičky (Lumibrite-hlinitán strontnatý okorenený štipkou europia a dysprosia)

Dawe

,,Mylne sme sa nazdávali, že litovská značka, ktorej robia dobré meno hlavne robustné
(naozaj extra robustné) pánske športové modely s rádioluminiscenčným osvetlením … ,,
….. snaď triciovým – ale určite nie radioluminiscenčne