Super hodinky zo Super Titania pre superženy. Od Citizenu!

Michal Pindura 0 21.02.2016

Super hodinky zo Super Titiania pre super ženy. Od Citizenu!

Na to, aby sa aj z vás stala superžena, nemusíte čakať na dopad mimozemského telesa, ktoré vás z večera do rána premení na bytosť s röntgenovým pohľadom, so svalmi pevnými ako žula a bezhraničnou silou. Podmienkou nie je ani úmorná drina v posilňovni a nakupovanie tzv. superpotravín. Všetko, čo potrebujete na získanie superschopností, sú hodinky so supermateriálu.

Ako sa z titánu stalo Super Titanium™

Značka Citizen sa v roku 1970 stala prvou hodinárskou firmou, ktorá uverila, že titán môže byť v hodinkách budúcnosti viac než dôstojným konkurentom nehrdzavejúcej ocele. Tvrdosť a nízka váha ho k tomu predurčovali. Ale poznáte Japoncov, vždy hľadajú cestičky, ako z výborného spraviť supervýborné. Vďaka inovatívnej technológii vytvrdzovania povrchu sa po niekoľkoročnom výskume podarilo z „obyčajného“ titánu stvoriť Super Titanium™.

Vlastnosti Super Titania

Udržať hodinky aj po dlhých mesiacoch bez škrabancov sa javí ako nesplniteľná úloha. Odložiť hodinky do skrine a tak ich uchrániť pred nástrahami okolia – ako iste uznáte – nie je riešenie. Super Titanium™ sa v tomto smere ukazuje veľmi sľubne. Patentovaným vytvrdzovaním, ktoré Citizen nazýva Duratect, získava titán vysokú odolnosť voči opotrebovaniu a korózii. Pre lepšiu predstavu, Super Titanium™ je päťkrát tvrdšie ako nehrdzavejúca oceľ.

Citizen Super Titanium - porovnanie s nehrdzavejúcou oceľou

K prednostiam takto upraveného titánu patrí tiež nízka váha, ktorá ušľachtilú oceľ prekonáva približne o 40 %. Pocit z nosenia hodiniek vyrobených zo Super Titania je oproti oceľovým hodinkám diametrálne odlišný. Viac pohodlia pre svoje zápästie iným ušľachtilým materiálom sotva zabezpečíte.

Poďakuje sa vám aj vaša pokožka. Super Titanium™ znižuje riziko vzniku nežiaducej reakcie kože na úplné minimum. Hypoalergénny titán a úprava Duratect sú garanciou, že ani ľuďom s extrémnou precitlivenosťou na kovy nebudú pri nosení hodiniek hroziť rôzne prejavy podráždenia.

Hodinky zo Super Titania

Pozitívom je, že Citizen si Super Titanium™ so všetkými jeho výhodami neodkladá iba pre pánske modely. Najnovšie prírastky v našej ponuke, štýlové dámske hodinky Citizen Eco-Drive FE6040-58A a FE6040-59A sú žiarivým príkladom, aký nenápadný a zároveň užitočný môže tento pokročilý materiál byť.

Priemerom iba 36 mm sa novinky radia k rozmerovo menším a výškou 10 mm k vyhľadávaným tenkým hodinkám. Za malou hrúbkou treba hľadať použitie systému solárneho napájania Eco-Drive Ring. Technológia uvedená do výroby v roku 2012 nahradila solárny článok pod ciferníkom efektívnejším solárnym prstencom po jeho obvode, čím sa podarilo ušetriť drahocenné milimetre.

Dámske hodinky CITIZEN FE6044-58A a CITIZEN FE6040-59A

Celokovové modely so zafírovým sklíčkom sú dizajnovo odlíšené vrstvou PVD vo farbe ružového zlata, ktorou má elegantnejšia verzia FE6040-58A zvýraznené luminiscenčné ručičky, plnú sadu aplikovaných indexov, okružie i korunku. O čosi menej kontrastný, ale zato diskrétnejší variant FE6040-59A vsadil na neošetrené Super Titanium™ a čiernu farbu na ručičkách.

Do púzdra s plaveckou vodeodolnosťou 100M/10ATM Citizen vložil firemný quartz kaliber Eco-Drive J810. Strojček vybavený analógovými funkciami hodín, minút, sekúnd a dátumu získava energiu pre svoj chod výhradne zo svetla (prirodzeného i umelého), ktorú následne ukladá do vstavaného lítiového akumulátora. Pri plnom nabití sú hodinky prevádzkyschopné počas dlhých 8 mesiacov aj v prípade, že by neboli viac vystavené svetlu. Presnosť strojčeka Citizen uvádza v tolerancii ± 15 sekúnd mesačne.

No, povedzte, nie sú toto vlastnosti superhodiniek? Ak vám predsa ešte len niečo chýba, celkom iste to vyrieši päťročná záruka, ktorú na hodinky Citizen poskytujeme.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.