Suunto Ambit2 Sapphire (HR) laureátom ceny Red Dot Design Award 2013

Michal Pindura 0 23.07.2013

Dizajnéri značky Suunto s cenami Red Dot Design Award 2013Ceny Red Dot Design Award sú udeľované dizajnérom a firmám za vynikajúcu kvalitu a výnimočné úspechy v oblasti dizajnu spotrebného tovaru. Najlepšie práce sú každoročne vystavené v Red Dot múzeu v nemeckom Essene, ktoré sa hrdí najväčšou zbierkou moderného dizajnu.

Tento rok sa do šíkov exponátov essenskej ustanovizne zaradila v nominácii „Best product design“ na cenu „Red Dot: Best of the best 2013“ novinka z Fínska – Suunto Ambit2 Sapphire (HR), patriaca pod neustále sa rozrastajúci sa rad Ambit.

Modely Ambit, ktorým sme sa v Hodinárskom magazíne už v minulosti venovali, sú určené najmä na zápästia neúnavných cestovateľov, náruživých turistov a športovcov telom aj dušou.

Druhá generácia najúspešnejšieho outdoorového prístroja vybaveného GPS systémom, výškomerom FusedAlti™, indikáciou rýchlosti FusedSpeed™, 3D kompasom, hrudným pásom a mnohými ďalšími vstavanými i doinštalovateľnými funkciami, pridala k parametrom predchodcu zafírové sklíčko. Zachované ostalo robustné púzdro vystužené sklenými vláknami. Telo hodiniek navyše odolá prenikaniu vody do úrovne 100M.

Suunto Ambit2 Sapphire (HR), laureát ceny Red Dot Design Award 2013

Suunto Ambit2 Sapphire (HR), laureát ceny Red Dot Design Award 2013 - detail ciferníka

Do pozornosti dávame skutočnosť, že pre Suunto nejde o prvé ocenenie Red Dot. Minulý rok si porotu podmanil model Suunto D9tx, ktorý je jedným z najvydarenejších počinov značky z fínskeho mesta Vantaa.

Zdroj: Suunto, red-dot.org

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.