Swiss Military Hanowa Arrow – pánske hodinky do koča aj do voza

Michal Pindura 1 26.08.2015

Swiss Military Hanowa Arrow - pánske hodinky do koča aj do vozaMáte nutkanie hodiť na chrbát 80 litrový batoh plný turistického softshelového oblečenia a vyraziť za tichom prírody alebo len v žabkách vypadnúť z domu a nechať sa vtiahnuť do víru mestskej zábavy? Do toho, nedajte sa brzdiť. Ale nezabudnite si so sebou zobrať jeden z nových švajčiarskych chronografov Swiss Military Hanowa Arrow. Nebudete ľutovať.

46 milimetrové hodinky naplno ťažia z benefitov, ktorých pôvodcom je podnikateľský plán istého Hansa Nolla a jeho manželky Elisabeth Wirz. Nimi založený podnik, presnejšie jedna z jeho dvoch hodinárskych značiek Swiss Military Hanowa, sa v roku 1990 pustil do výroby hodiniek citlivo a predovšetkým moderne spájajúcich pragmatické military prvky s obľubeným športovým štýlom.

Swiss Military Hanowa Arrow 4224.04.007 a 4224.04.003-blogOceľové modely Arrow 4224.04.007Arrow 4224.04.003 pôvodný zámer napĺňajú do bodky. Zo zásobníka military detailov sa do ich dizajnu prestrieľalo vnútorné okružie s vyznačenou stupnicou kompasu, nasledované širokými ručičkami, ktoré by vďaka svojmu tvaru a luminiscenčným hrotom našli uplatnenie kľudne aj vo vojenských meracích prístrojoch. Fluorescenčný pigment je okrem ručičiek nanesený tiež na jednu z dvoch šikmých hrán aplikovaných indexov. Orientácia v čase tak nie je problémom ani po zotmení.

Nosnými piliermi športovej stránky noviniek s praktickou vodeodolnosťou 100M/10ATM sú pohodlne prístupné ovládacie tlačidlá, korunka chránená silnými rohmi a dva registre chronografu, ku ktorým sa o čosi nižšie nenápadne pridala rovnako spracovaná dátumovka. A čo sklíčko, vydrží dačo? Na to, aby ste zistili, že sklíčko voľačo znesie, netreba ani nazerať do tabuľky parametrov. Prítomnosť takmer nepoškriabateľného zafírového kryštálu prezrádza jeden z nápisov na ciferníku.

Swiss Military Hanowa vo svojich hodinkách používa výhradne strojčeky od popredných švajčiarskych výrobcov. Modely Arrow nie sú výnimkou. Obsahujú quartz kaliber ISA 8171/202, ktorý disponuje funkciami 1/5 s chronografu s kapacitou merania 30 minút, už spomínaným dátumom a indikáciou slabnúcej batérie EOL.

Pridať komentár

Komentáre (1)

Andrej Dobry den Chcem sa Vas opytat je mozne doobjednat na model Arrow 4224.04.003 Swiss mil... aj originál kovový remienok namiesto toho modrého koženého.. ?Ak ano aka by bola cena a doba dostupnosti.? Ďakujem za odpoveď