Swiss Military Hanowa Twilight – trikrát hurá pre sklenené vlákna a nízku cenu

Michal Pindura 4 29.06.2016

Swiss Military Hanowa Twilight - trikrát hurá pre sklenené vlákna a nízku cenu

Súmrak nemusí nutne byť len predzvesťou blížiacej sa noci alebo názov tínedžerskej série kníh a filmov o upíroch. Twilight (Súmrak) je tiež meno novej cenovo dostupnej kolekcie robustných športových hodiniek od švajčiarskej značky Swiss Military Hanowa.

Modely zo série Twilight (rad Challenge) sú určené pre mužov, ktorí nie sú zvyknutí nečinne sedieť a aktívnemu životnému štýlu prispôsobujú každý článok svojho výstroja. Je logické, že od hodiniek táto skupina chlapov požaduje schopnosť fungovania kdekoľvek a kedykoľvek. Nie, nie, dnes nebude reč o superodolných G-Shockoch, ale o časomeroch, ktoré vydržia dosť, stoja málo a sú vyrobené vo Švajčiarsku.

Swiss Military Hanowa Twilight , ref. 6-4281.27.007

Štvorica modelov Swiss Military Hanowa Twilight sa po stránke odolnosti spolieha najmä na 47 mm plastové púzdra vystužené sklenenými vláknami. Vodeodolné sú do univerzálnych 100M a z prednej strany ich uzatvára minerálne sklíčko.

S púzdrom úzko súvisí okružie. To je takisto plastové, s hlbokým bočným vrúbkovaním pre istý úchop pri otáčaní a silikónovým prstencom s vystupujúcimi arabskými číslicami desaťminútoviek. V závislosti od verzie sú silikónové partie čierne, šedé, modré, prípadne nám najsympatickejšie vojensky ladené olivovo zelené. V rovnakých farbách a z rovnakého flexibilného materiálu sú vyhotovené remienky zakončené oceľovými opaskovými prackami.

Swiss Military Hanowa Twilight , ref. 6-4281.27.006

Bez ohľadu na farby jednotlivých variantov, konštrukčné detaily sú naprieč celou kolekciou navlas zhodné. Korunku zdobí logo značky, zadné viečko je plné, s laserom vypáleným medailónom a tými obligátnymi nápismi, ktoré sa opakujú od hodiniek k hodinkám.

Švajčiarsko je krajina, kde ľudia milujú spoľahlivé veci. Treba uznať, že vedia, ako ju dosiahnuť – v bezpečnosti bankových systémov, v zbrojárskom priemysle a takisto v hodinkách. Švajčiarom slúži ku cti, že ani zákazníkom, ktorí nedajú za hodinky viac než 130 eur, neodopierajú praktickosť a dobrý pocit, že investovali do spoľahlivého doplnku. Pochopiteľne, nie je v tom žiadne kúzlo. Celkom postačuje použiť quartz strojček, konkrétne typ Ronda 517, a finančne nenáročné hodinky sú na svete. Batériu nebudú potrebovať meniť častejšie ako raz za 45 mesiacov a odchýlku od presného času udržia v mantineloch -10/+20 sekúnd mesačne.

Swiss Military Hanowa Twilight , ref. 6-4281.27.003

Funkčné zázemie kalibra je na ciferníku modelov Swiss Military Hanowa Twilight priznané o čosi viac, než je v tejto kategórii hodiniek bežné. Všimnite si tmavú plochu uprostred pomerne prázdneho, ale účelne navrhnutého ciferníka. Spod dymovo sfarbeného skla presvitajú oba disky dátumu prítomného vo formáte deň-dátum. Deň je indikovaný širšou apertúrou pri deviatej, dátum si vystačí s úspornejším výrezom na tretej hodine.

V špecifikácii na stránke výrobcu sa to nedozviete, no výplň plného počtu aplikovaných indexov aj biele hroty prerezaných ručičiek hodín a minút svietia v tme zeleným svitom fluorescenčného pigmentu.

Swiss Military Hanowa Twilight , ref. 6-4281.27.006

Na záver len krátke zhrnutie: hodinky Swiss Military Hanowa Twilight sú už ikstým potvrdením pravidla, že dobré veci nemusia byť vždy drahé. Zásluhu na tom má pevné púzdro so sklenenými vláknami a osobitne trikrát voláme na slávu vynálezu quartz strojčekov.

Zdroj: Swiss Military Hanowa

Pridať komentár

Komentáre (4)

I purchased Ok
Bobby

Tie hodinky nie su urcene pre „kravatosov“,ale zvladnu drsnejsie podmienky v prirode,na to su urcene,lahke atd.,preco neskusit,osobne vlastnim Luminox,Traser a kludne si zakupim dalsie.

Dawe

,,Funkčné zázemie kalibra je na ciferníku modelov Swiss Military Hanowa Twilight priznané o čosi viac, než je v tejto kategórii hodiniek bežné. Všimnite si tmavú plochu uprostred pomerne prázdneho, ale účelne navrhnutého ciferníka.,,
-znie to ako hlúpy žart, takmer som od smiechu spadol zo stoličky !
-a ten názov modelu ? asi im došli všetky inovácie !

Johann

Tito hodinky Hanowa sú podľa všetkého určené skôr mladšej generácii pánov. Nie som presvedčený, že by niečím zvláštnym ohurovali a plast bude podľa mojej skromnej mienky vždy materiálom na voľnočasové aktivity práve tak, ako quarzové strojčeky v nich. Možno ich niekto bude nosiť aj do práce, aj keď si ich neviem predstaviť na ruke typického „kravatoša“. Môžu však celkom dobre poslúžiť na krátkodobé ohurovanie tinédžeriek na strednej alebo na kupku či pri mori počas prázdnin.