TAG Heuer Meridiist II – druhá generácia vylepšila takmer všetko

Michal Pindura 0 09.10.2013

TAG Heuer Meridiist 2Avantgardista medzi producentmi hodiniek, švajčiarska značka TAG Heuer, už dávno nie je striktne zameraná iba na tikajúce mašinky. Od roku 2008 sa s notoricky známym zeleno-červeným logom stretávame tiež na poli mobilnej komunikácie. Nebol by to TAG Heuer, keby aj oblasť, ktorá je pre svoju všadeprítomnosť obyčajne chápaná ako niečo celkom štandardné, nepozdvihol na luxusnú úroveň.

Mobilnou prvotinou značky zo Saint-Imier bol model Meridiist z roku 2008. Nie príliš presvedčivý úvod sa TAG Heuer pokúsil odčiniť o tri roky na to modelom Link, ktorý ku hodnotným materiálom pridal operačný systém Android, čím predčil konkurenciu Vertu od fínskej Nokie. Vlaňajší príspevok do zbierky, smartfón Racer, sa od predchodcov líšil športovejším vzhľadom a treba uznať, že to už nebol iba prehnane drahý mobil bez výbavy. S novinkou pre aktuálny rok Meridiist II sa TAG Heuer vrátil do svojich telekomunikačných prvopočiatkov – našťastie iba menom. Nový exkluzívny mobilný telefón je ľahší, tenší a výkonnejší.

Smartfón Meridiist II sa po konštrukčnej stránke plne oprel o remeselnú odbornosť hodinárov pracujúcich s najlepšími dostupnými materiálmi a technológiami. Použitie na mobily nezvyklých materiálov ako ocele 316L, zlata, diamantov či 103-karátového zafírového sklíčka je odhliadnuc od služieb osobného komorníka s dostupnosťou 24 hodín denne, 7 dní v týždni príčinou cenových relácií začínajúcich na 3900 eurách.

TAG Heuer Meridiist 2, modely Elegance Full Gold Jewelery a Full Diamond

TAG Heuer Meridiist 2, modely Prestige Black PVD a Jewelery Pink Sapphire

Druhá generácia si po vzore jednotky ponechala vrchný monochromatický OLED displej, no ku jednoduchému zobrazeniu času pridala funkciu zobrazenia času v druhom časovom pásme. Týmto krokom sa Meridiist II snaží osloviť predovšetkým medzinárodných cestovateľov. Ľuďom často striedajúcim destinácie by mohla novinka osloviť tiež schopnosťou prevádzkovať dve SIM karty naraz. Prepínať medzi kartami je možné buď manuálne alebo automaticky.

Napriek väčšiemu a kvalitnejšiemu displeju sa TAG Heuer Meridiist II pýši 28-dňovým pohotovostným režimom a siedmymi hodinami nepretržitého hovoru na jediné nabitie batérie.

Desaťčlenná kolekcia nových smartfónov bude dostupná v butikoch značky a u vybraných predajcov hodiniek a šperkov. Rezervácie je možné vykonať cez internetové stránky výrobcu.

Zdroj: TAG Heuer

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.