TIMBERLAND – skutočná legenda funkčnosti a štýlu

Michal Pindura 0 04.06.2017

TIMBERLAND - skutočná legenda funkčnosti a štýlu

Timbeeeeer! Presne toto slovo kričali, a možno aj stále kričia americkí drevorubači, keď sa k zemi porúčal strom, ktorý práve zoťali. Hlasným pokrikom, obdobou slovenského „varuuuj“, začíname článok, v ktorom si povieme niečo o značke Timberland, jej histórii a, samozrejme, o jej hodinkách.

Story značky Timberland je žiarivým príkladom sna, aký vám dokáže splniť iba Amerika. Ako to pri podobných príbehoch býva, aj tento sa začal nenápadne. Aby sme boli konkrétni a ctili sme si fakty, odohralo sa to v jednom bostonskom v závode na výrobu topánok. V roku 1918 tu začínal kariéru budúci zakladateľ firmy Timberland Nathan Swartz. Zo stážistu – krajčírskeho učňa sa v priebehu rokov postupne vypracoval na spolumajiteľa a neskôr majiteľa spoločnosti The Abington Shoe Company.

TIMBERLAND - skutočná legenda funkčnosti a štýlu

Najvýznamnejší míľnik značky Timberland (vtedy sa tak ešte nevolala) je spojený s rokom 1960, kedy Nathan Swartz a jeho synovia predstavili inovatívnu technológiu vstrekovanej impregnácie, ktorá zaisťovala nepremokavosť obuvi. O čosi neskôr, v roku 1973, bola na trh uvedená nepremokavá kožená topánka s označením Timberland. Na základe popularity a zľudovenia jej názvu, sa následne rodinná firma premenovala na The Timberland Company.

Posmelený narastajúcou priazňou zákazníkov Timberland expandoval do Európy, kde sa jeho prvou zastávkou stalo Taliansko. S etablovaním na starom kontinente značke výrazne pomohlo milánske hnutie mladých ľudí, tzv. Paninari. Vyznávači globalizovaného spôsobu života a fast foodov z 80. rokov minulého storočia, sú prakticky na všetkých dobových fotografiách zachytení s členkovými koženými topánkami Timberland v typickom pieskovom odtieni.

Pod riaditeľskou taktovkou Sidneyho Swartza sa v nasledujúcich rokoch Timberland uberal smerom, ktorý viac než kedykoľvek predtým reflektoval životný štýl verejnosti. Do portfólia pribudlo dámske oblečenie, obuv pre deti a v priebehu 90. rokov na scénu nastúpili náramkové hodinky.

TIMBERLAND - skutočná legenda funkčnosti a štýlu

Pre modely Timberland sú charakteristické hodnoty, vďaka ktorým zaznamenal ich výrobca svoje najväčšie úspechy. Sú to predovšetkým univerzálnosť, trvanlivosť a funkčnosť. Podobne ako slávne topánky Timberland, aj hodinky sú schopné nájsť si uplatnenie v členitom horskom teréne aj v rušných uliciach miest. Z nášho pohľadu im práve mesto a jeho energia svedčí najviac.

Nie sú to iba technické vlastnosti, medzi ktoré počítame hlavne plaveckú vodeodolnosť 100M/10 ATM, mohutné oceľové púzdra a tvrdené minerálne sklíčka, čím sa hodinky Timberland približujú ikonickej obuvi. Rovnakú DNA je možné spozorovať aj v dizajne, ekologických materiáloch a farbách. Prím hrajú zemité tóny, na kožených remienkoch predovšetkým odtiene hnedej a pieskovej farby. Spätosť s prírodou dávajú hodinky najavo tiež častým zakomponovaním loga značky v tvare rozkonáreného stromu do podkladu ciferníkov.

TIMBERLAND - skutočná legenda funkčnosti a štýlu

Funkčnosť hodiniek Timberland vychádza z kvalitných japonských quartz strojčekov. V ponuke sú modely s tromi ručičkami (vždy s luminiscenčnými plôškami), tromi ručičkami a dátumovkou a chýbať nesmú ani kusy s multifunkčným dátumom či užitočným chronografom. Aj zásluhou funkcií sú hodinky Timberland pripravené uspokojiť potreby náročných spotrebiteľov, ktorí si potrpia na kvalitu a prvotriedny štýl.

O kvalite produktov Timberland mnoho vypovedá skutočnosť, že ich okrem športovcov a cestovateľov vo voľnom čase nosia osobnosti na čele s raperom Kenye Westom, hercom Tomom Cruiseom alebo speváčkou Rihannou. Tí všetci sa spoliehajú na ich originalitu a ležérnosť, s ktorými dokážu pozdvihnúť každý outfit.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.