Timex Expedition Grid Shock – nesklonia sa pred ničím. Ani pred G-Shockmi

Michal Pindura 0 06.03.2016

Timex Expedition Grid Shock - nesklonia sa pred ničím. Ani pred G-Shockmi

Bol by v tom čert, aby sa Američania sklonili pred Japoncami. Nestalo sa tak v decembri 1941, nestane sa tak ani teraz. Našťastie, tentokrát ide len o „maličkosť“ – odolnosť a funkčnú výbavu náramkových hodiniek. Americký Timex sa v kategórii hodiniek, ktoré toho znesú viac, než je bežné, za každú cenu snaží o vyrovnanie skóre so značkou Casio. Poslednými prírastkami v sérii Expedition sa mu to, zdá sa, podarilo. Pánske quartz novinky Timex Expedition Grid Shock majú v zozname funkcií položku, ktorú aj technokrati z Casia nasadzujú do svojich takmer nezničiteľných modelov pomerne vzácne.

Timex sa pri navrhovaní kolekcie Expedition Grid Shock odrazil od pevného bodu. Novinky vzhľadovo vychádzajú z outdoorového špeciálu WS4, ktorý bol v čase svojho uvedenia na trh (2009) považovaný za ultimátny časomerný nástroj do nepohody. Neprekvapí preto, že modely Grid Shock spĺňajú v odolnosti voči nárazom kritériá príslušnej normy ISO a proti vode je ich živicové púzdro s vrchným oceľovým rámom rezistentné do triedy 100M/10ATM.

Timex Expedition Grid Shock TW4B02900 | Hodinky.sk

Obdĺžnikové telo s rozmermi 50 × 45 × 14 mm dizajnéri ladili skôr do tlmených prírodných odtieňov – tak, aby hodinky zapadli do prostredia, do ktorého sú určené. Vyhotoveniam v šedej, čiernej, tmavozelenej sekundujú kamuflážne kusy, ale k dispozícii je aj biely a najnovšie aj červený variant. V našej ponuke sa momentálne nachádza maskáčová verzia TW4B02900 so vzorom blízkym americkému typu Woodland. Rovnaká kamuflážna potlač pokrýva 16 mm široký živicový remienok zakončený opaskovou prackou.

Outdoorové charakteristiky hodiniek do bodky napĺňa tandem húževnatého akrylového sklíčka a veľkých, navzájom si nezavadzajúcich tlačidiel. Pohodlné rozostupy a zdrsnený povrch ich nediskvalifikuje ani pri ovládaní v hrubých zimných rukaviciach.

Timex Expedition Grid Shock - odolné hodinky s vibračným alarmom

V prípade Timex Expedition Grid Shock je fyzická pripravenosť doplnená vhodnou skladbou zručností, ktorých využiteľnosť nie je obmedzená iba na pobyt v prírode. Uplatnenie stopiek, časovača, duálneho času a predprogramovaného kalendára je pre mnohých ľudí každodennou záležitosťou. Do skupiny rutinných funkcií sa dá zaradiť aj technológia elektroluminiscencie INDIGLO, ktorá dokáže monochromatický LCD displej zaplaviť rovnomerným modrastým svitom.

Ak si niektorá z predností týchto hodiniek zaslúži samostatný odsek, je to v úvode naznačená vzácna funkcia vibračného alarmu. Jeho služby oceníte ráno v posteli, kedy je pískanie budíka to posledné, čo chcete počuť a tiež v teréne, keď by ste najradšej ostali nepozorovaní. V týchto aj v iných situáciách sú vibračné upozornenia, ktoré cítite len vy, na nezaplatenie. Samozrejme, vibrácie je možné kombinovať so zvukovými signálmi alebo ich úplne vypnúť.

Hodinky Timex Expedition Grid Shock TW4B02900 máme skladom za 103 €.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.