TOP 9 nadčasových hodiniek pre pravé dámy

Michal Pindura 0 28.05.2017

TOP 9 nadčasových hodiniek pre pravé dámy

Nadčasovosť sem, nadčasovosť tam. Pri listovaní lifestylovými časopismi sa to nadčasovosťou len tak hemží. Nechceme kolegov novinárov podrobovať kritike – na to sa necítime dostatočne oprávnení, no častým používaním pre nás magického slova nadčasovosť spôsobili, že dnes už je každý druhý produkt a každý druhý outfit nositeľom označenia, ktoré prináleží iba skutočným evergreenom či klasike pretrvávajúcej roky rokúce.

Ak nie ste pravidelnými čitateľmi nášho hodinárskeho blogu, môžeme vás ubezpečiť, že to s nadčasovosťou nepreháňame. Naopak, správame sa ku nej ako ku vzácnemu šafranu, ktorý si vychutnáte iba vtedy, keď sa s ním zaobchádza opatrne. Iba tak totiž dokážete oceniť jej význam v charakteristike hodiniek. A je úplne jedno, či ide o pánske športové chronografy alebo štýlové fashion kúsky pre dámy.

Dnes spravíme malú výnimku. Avšak iba preto, že každé z dámskych hodiniek, ktoré si dnes predstavíme, sú stelesnením ženskosti, elegancie, vycibreného vkusu, ale predovšetkým nadčasovosti. Nenájde sa medzi nimi jediný model, ktorého krása alebo funkčnosť by bola ohraničená prchavými módnymi sezónami. Tieto hodinky majú na viac, sú totiž nadčasové. U jedných je to dané ich dizajnom, u ďalších strojčekom a pri iných zohráva hlavnú úlohu každodenná, na potreby ich budúcich majiteliek orientovaná využiteľnosť.

Nechajte sa inšpirovať nefalšovanou nadčasovosťou:

MONDAINE A669.30305.11SBC

MONDAINE A669.30305.11SBC

Červená ručička v tvare lízanky je legenda. Ak ju zbadáte na niektorej vlakovej stanici, vopred vieme, že ste sa dostali do Švajčiarska a užívate si dochvíľnosť tamojšej verejnej dopravy. V týchto klasických hodinkách je doplnená energicky vyzerajúcim koženým remienkom červenej farby a kvalitne spracovaným púzdrom z leštenej ušľachtilej ocele.

SKAGEN SKW2436

SKAGEN SKW2436

Čo je malé, je pekné. A my dodávame, čo je jednoduché, to je ešte krajšie. Značka Skagen bola vždy vyznávačom čistoty dizajnu a v modeli SKW2436 opäť predviedla, že vzhľadová triezvosť neznamená sterilnosť. Zlatá povrchová úprava meshového remienka i púzdra je nápadito doplnená akcentmi červenej a žltej na subciferníku sekúnd.

TISSOT COUTURIER T035.210.16.011.00

TISSOT COUTURIER T035.210.16.011.00

Biela je večná a keď sa ku nej pridá jemný kožený remienok pripomínajúci kožu krokodíla, zafírové sklíčko a užitočná vodeodolnosť 100M, môžete si začať užívať luxus modelu Tissot Couturier. Sú zľahka športovo ladené, no aj pravé dámy občas potrebujú dokázať, že výkony (pracovné, nákupné) sa dajú podávať aj na vysokých podpätkoch ????

CASIO COLLECTION LTP 1234L-1A

CASIO COLLECTION LTP 1234L-1A

Keď môže byť nadčasová biela, čierna je ňou už dupľom. Neexistuje iné farba, ktorá má VIP permanentku do každej kolekcie rešpektovaných návrhárov. V hodinkách Casio Collection sa stala základom pre tradičný dizajn, ktorý sa v malých obmenách vracia už niekoľko desaťročí a stále má čo ponúknuť. Na denné nosenie aj na spoločenské udalosti – tú všade sa s ľahkosťou presadí hranaté, ale pritom pekne zaoblené púzdro kontrastujúce s ciferníkom a remienkom.

TIMEX EASY READER TW2R23900

TIMEX EASY READER TW2R23900

U týchto hodiniek netkvie nadčasovosť v trendy kombinácii striebornej so zlatou, ale v tom, aké pohodlie dokážu svojej nositeľke dopriať. Biely ciferník je ukážkovo čitateľný, hodinky samé o sebe sú predurčené stať sa súčasťou akéhokoľvek mestského outfitu. Hlavný tromf je však inde. Kým väčšina dámskych modelov je v noci nepoužiteľná, tu stačí „tuknúť“ na korunku a ciferník odspodu zaleje zelený svit technológie Indiglo. Šikovné a praktické, čo poviete?

CALVIN KLEIN BODY K4G23626

CALVIN KLEIN BODY K4G23626

Hodinky, alebo noblesný náramok? Efektné prevedenie a dokonalé prepracovanie tohto elegantného modelu vás okamžite vyvedú z priemernosti. Noste svoje hodinky na zápästí ako šperk a ustrážte si svoj čas v každej chvíli. Ohnivká, ktoré tvoria náramok z ušľachtilej ocele, pôsobia štýlovo a originálne.

DOXA CALEX 460.15.052.10

DOXA CALEX 460.15.052.10

Aký by to bol rebríček TOP 9 hodiniek nadčasových pre pravé dámy, keby v ňom chýbali diamanty? Vo švajčiarskom modeli Doxa Calex robí osem brúsených diamantov garde rímskym čísliciam v odtieni ružového zlata. Exkluzivitu hodiniek podčiarkuje delikátny vlnovkový vzor v centrálnej zóne ciferníka a tvrdé zafírové sklíčko.

DANIEL WELLINGTON 0601DW

DANIEL WELLINGTON 0601DW

Či sa to niekomu páči alebo nie, značka Daniel Wellington je napriek nepríliš dlhej histórii kultom. Jej hodinky sú nadčasovosť sama. Sú jednoduché a zároveň ponúkajú nekonečné možnosti prispôsobenia ich vzhľadu pomocou vymeniteľných textilných remienkov. Môžu byť elegantné, nenápadné aj provokatívne. Záleží iba od vašej nálady.

CERTINA DS PODIUM C025.207.36.038.00

CERTINA DS PODIUM C025.207.36.038.00

Zariskujeme, ale veď risk je zisk, no nie? Veríme totiž, že pravým dámam nebude ľahostajné, či ich hodinky majú, alebo nemajú dušu. V týchto Certinách tiká precízny mechanický strojček, ktorý okrem toho, že vydáva charakteristický šepot, akého batériové strojčeky nikdy nebudú schopné, je ukážkou zručnosti švajčiarskych hodinárov a remesla, ktoré ich preslávilo po celom svete.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.