Virtuálne skúšanie hodiniek má budúcnosť. Pozrite si, ako rozšírenú realitu zvláda značka Formex

Michal Pindura 0 08.11.2017

Značka Formex Swiss Watches sprístupnila virtuálne skúšanie svojich hodiniek

Raz to muselo prísť. Vedecký pokrok sa prejavuje všade. Aj v činnostiach, ktoré boli ešte donedávna výsostne osobné a pri ktorých rozhodovali skutočné pocity a dojmy. Jednou z takýchto činnosti – možno by sme dokonca mohli hovoriť o akomsi rituáli – je skúšanie hodiniek.

Nezávislá švajčiarska firma Formex Swiss Watches z mesta Biel/Bienne, zaoberajúca sa výrobou a online distribúciou hodiniek určených vďaka patentovaným tlmičom nárazov prevažne pre akčné športy, rozhodne nepatrí k zaspatým spiatočníkom tvrdošijne lipnúcich na osvedčených postupoch. Pokiaľ vieme, stala sa prvou švajčiarskou značkou, ktorá sprístupnila skúšanie svojich modelov pomocou rozšírenej reality.

Spoločnosť založená mladým podnikateľom Raphaelom Granitom chce novou službou odstrániť azda jedinú nevýhodu internetových obchodov, a to nemožnosť vyskúšať si hodinky pred kúpou priamo na svojom vlastnom zápästí. Samozrejme, stále neexistuje technológia, ktorá by sprostredkovala reálny pocit z nosenia hodiniek, avšak na ukážku, ako budú vyzerať na vašej ruke, je systém ponúkaný značkou Formex viac než dostatočný.

Podľa slov Raphaela Granita je virtuálne skúšanie hodiniek odpoveďou na odmietavý postoj istej skupiny zákazníkov k internetovému predaju. Granito v rozhovore pre portál Fratello Watches tvrdí, že týmto zákazníkom nevyhovovala ani bonusová možnosť vrátenia hodiniek po dobu 30 dní, ktorú Formex spustil vzápätí po tom, čo z kamenných obchodov stiahol všetky svoje produkty.

Kým si virtuálne vyskúšate hodinky, treba vykonať pár prípravných krokov

V prípade značky Formex možno vyvinutie virtuálneho skúšania hodiniek chápať ako nevyhnutnosť a tiež ako určitú formu priblíženia sa k spotrebiteľovi, ktorý sa s jej hodinkami nemá možnosť stretnúť v predajnej sieti. Granito ako dôvod predaja tovaru výlučne cez firemný e-shop uviedol snahu o zamedzenie zvyšovania ceny, ku ktorému dochádza pri množstve medzičlánkov na ceste produktu od výrobcu k zákazníkovi. Po tom, čo sa Formex stiahol z kamenných predajní, klesli ceny jeho hodiniek o približne 50 %, pričom v sume, ktorú spotrebiteľ zaplatí, je započítaná aj medzinárodná doprava vrátane daní a cla.

Virtuálne skúšanie hodiniek v prostredí bezplatnej aplikácie Formex TryOn, dostupnej pre Android aj iOS, simuluje bežné nasadenie hodiniek na zápästie. Zápästím môžete otáčať, pozorovať hodinky z rôznych uhlov a vzdialeností, premietnutá „3D“ vizualizácia na ňom sedí takmer ako skutočné hodinky (pri zmene polohy jej treba dať chvíľu na spamätanie sa). Verzia aplikácie, ktorá bola dostupná v čase písania článku, obsahovala tri súčasné modelové rady, pričom u všetkých modelov umožňovala prepínanie medzi rôznymi typmi remienkov.

Aplikácia Formex TryOn je bezplatne dostupná na Google Play aj Apple Store

Pre korektné používanie aplikácie je potrebné vytlačenie čierno-bieleho kalibračného prúžku a jeho správne nasadenie na zápästie. Podľa orientačných značiek na prúžku systém spozná v akej polohe držíte ruku a pri pohybe môže vďaka nim prispôsobovať umiestnenie hodiniek na zápästí. Pokiaľ máte chuť a patríte k ľuďom, ktorí sa radi pochvália novými prírastkami v zbierke, môžete fotografie svojich virtuálnych hodiniek zdieľať na Instagrame. Fotku stačí označiť #tryonformex a otagovať ju #tryonformex. Okrem zviditeľnenia sa budete automaticky zaradení do súťaže o hodiniek Formex podľa vlastného výberu.

Zdroj: Formex Swiss Watches

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.