Wenger má hodinky pre páry. Novinky Edge Romans sú pre dvojice ako stvorené

Michal Pindura 0 27.09.2015

Wenger má hodinky pre páry. Novinky Edge Romans sú pre dvojice ako stvorené

Keď niekoho ľúbite, alebo vám na ňom záleží natoľko, že s ním chcete zdieľať niečo spoločné, čosi, čo medzi vami vytvorí aj navonok viditeľné puto, môžete siahnuť po parfumových dvojiciach vo verziách pre ňu aj pre neho, môžete sa zladiť rovnakými náramkami či retiazkami s menom toho druhého. Možností sa núka viacero. Ich zoznam najnovšie rozšírila švajčiarska značka Wenger o duo hodiniek z radu Edge Romans, ktoré sú ideálne pre dvojice a zamilované páry.

Novinky, ktoré Wenger premiérovo ukázal návštevníkom marcového veľtrhu Baselworld 2015, sú navlas zhodné… presnejšie takmer navlas. Jeden rozdiel je badateľný hneď, ako si oba modely postavíte vedľa seba, druhý sa skrýva v tabuľke technických parametrov. Nebudeme napínať, oným markantnejším rozdielom sú rozmery oceľového vankúšového púzdra so zlatou PVD úpravou. Kým pánsky model Wenger Edge Romans 01.1141.120 sa veľkosťou 43 × 11 × 22 mm prispôsobil urastenejším chlapom, dámsky ekvivalent Wenger Edge Romans 01.1121.111 rešpektuje rozmermi 34 × 9,9 × 18 mm aj subtílnejšie dámske zápästia.

Wenger Edge Romans 01.1141.120 a Edge Romans 01.1121.111Kladom prístupu značky Wenger k dámskym hodinkám je skutočnosť, že ich oproti pánskym modelom nijako neochudobňuje. Dodržiavanie princípu rovnosti medzi pohlaviami si Wenger úzkostlivo stráži. Aj preto sa môžete spoľahnúť, že ak je vodeodolnosť 100M/10ATM dopriata mužom, budú sa z nej tešiť aj ženy. To isté platí pre trojročnú záruku, minerálne sklíčka s vrchnou zafírovou vrstvou, luxusne pôsobiaci remienok so vzorom krokodílej kože i funkčnú výbavu.

Cez funkčný diapazón, ktorý je u noviniek Wenger Edge Romans tvorený indikovaním hodín, minút, sekúnd a dátumovkou na pozícii štvrtej hodiny, sa pomaly dostávame k druhému, menej nápadnému rozdielu oboch modelov. Sú ním použité servisovateľné quartz strojčeky od švajčiarskeho závodu Ronda. Zatiaľ čo Edge Romans 01.1141.120 poháňa kaliber 515 s udávanou výdržou batérie 45 mesiacov jeho dvojvaječné dvojča Edge Romans 01.1121.111 podlieha taktu priestorovo úspornejšieho strojčeka 705, ktorý si o výmenu batérie povie približne po 60 mesiacoch.

Z hľadiska dizajnu sa spriaznený pár hodiniek Wenger vyznačuje príjemným súladom moderných a klasických čŕt. Základom pri tvorbe ich vzhľadu bola inšpirácia modelovým radom Escort, ku ktorému návrhári primiešali kus histórie vtelenej do štvorice aplikovaných rímskych indexov. Zvyšné priame indexy sa zriekli elegantného PDV zlátenia, no podobne ako ručičkám hodín a minút sa im ušiel užitočný svetielkujúci náter.

Hodinky Wenger Edge Romans 01.1141.120 a Edge Romans 01.1121.111 spravodlivosť vyznávajú ešte aj cenou. Oba modely u nás kúpite zhodne za výhodných 222 eur.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.