Withings Activité – smart hodinky, ktorým by ste inteligenciu nehádali

Michal Pindura 0 14.07.2014

Withings Activité - smart hodinky, ktorým by ste inteligenciu nehádaliVšetci vieme, akú víziu o inteligentných hodinkách majú výrobcovia na čele so Samsungom, LG či Motorolou. Všetci tiež vieme, že ich hodinky sa od tých, aké bežne nosíme na zápästiach, líšia. Sú väčšie, neohrabanejšie a svoju chytrosť dávajú najavo až príliš okato. Hendikepy súčasných „smart“ hodiniek sa ale najnovšie stali tŕňom v oku francúzskej spoločnosti Withings, ktorá má na svedomí inteligentnú novinku Activité. Tá svoje nadanie – integrovaný akcelerometer a digitálny fitnes tracker zabalila do oku lahodiacej schránky v štýle nemeckých elegantných modelov značky Junghans.

Na prvý pohľad (a zrejme ani na druhý) by ste na Withings Activité nespoznali, že pred vami stoja plnohodnotné chytré hodinky. Skrytím neželaných technických aspektov sa parížskym dizajnérom podarilo niečo, o čom produkty lídrov v oblasti nositeľných technológií môžu zatiaľ iba snívať. Tieto smart hodinky sú prudko nositeľné.

Nositeľnosť je okrem vzhľadu podporená aj zvnútra. Švajčiarska výroba a švajčiarsky quartz strojček uložený v oceľovom púzdre s priemerom 36,3 mm (vodeodolnosť 50M) sú pre niekoho viac ako zobrazenie prijatej textovej správy na LCD displeji. Strojček nazvaný podľa rozšírených možností komunikácie Connected Movement je vďaka bluetoothovej synchronizácii s iOS zariadením schopný automatického nastavenia miestneho času.

Ostatné vymoženosti strojčeka hodiniek Withings Activité sú zobrazované na subciferníku medzi štvrtou a piatou hodinou. Aj tu sa dizajnérom podaril husársky kúsok. Pri prevode digitálnej metriky akcelerometra a trackera na analógový formát sa spoľahli na stupnicu od 0 do 100, ktorá zobrazuje percentuálny pokrok k cieľu činností ako sú kroky za deň alebo hodiny spánku. Prostredníctvom pripojenia k zariadeniu s operačným systémom iOS cez nízkoenergetický Bluetooth 4.0 Low Energy, sú dáta z hodiniek odosielané do prehľadne spracovanej monitorovacej aplikácie Health Mate. Gombíková batéria CR2025 by mala podľa výrobcu pri štandardnom používaní vydržať zhruba rok.

Modely inteligentných hodiniek Withings Activité

Withings Activité, prostredie aplikácie Health Mate

Keďže v konštrukcii hodiniek absentuje korunka, ovládanie hodiniek sa muselo pobrať inou, modernejšou cestou. Zafírové sklo reaguje na vibrácie, čo znamená, že budík nastavíte napríklad dvomi poklepaniami a rôznymi sekvenciami poklepaní prepínate jednotlivé funkcie hodiniek.

Celkovo možno povedať, že Withings Activité sú vo svete chytrých hodiniek vítaným krokom vpred. Digitálne kúzla sú v nich pretlmočené do podoby, v ktorej sú maximálne zrozumiteľné a ešte k tomu dobre vyzerajú. Od augusta bude u vybraných predajcov model Activité k dispozícii s čiernym a bielym ciferníkom. Potešiteľná je i odhadovaná cena 400 eur.

Zdroj: www.withings.com

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.