Z galérií priamo na vaše zápästie. Predstavujeme vám limitované edície IRISIMO X ART

Michal Pindura 0 24.05.2021

Milujete nadčasové umenie? Potom určite presne viete, čo treba robiť, ak chcete vidieť naozaj špičkové diela. Zájdete do galérie či múzea a strávite tam niekoľko hodín. Samozrejme, keďže umenie nosíte hlboko v srdci, túto cestu absolvuje ochotne a radi. Dokonca aj zo vstupného máte dobrý pocit, lebo viete, že bude použité na starostlivosť o naše spoločné kultúrne dedičstvo. Čo by ste však povedali na to, keby umenie prišlo za Vami? Prípadne ešte lepšie - čo ak by ste toto umenie mohli mať neustále pri sebe a zároveň by ste podporili činnosť našich galérií?

NOVÁ KOLEKCIA IRISIMO X ART

Ak sa vám, rovnako ako nám, táto myšlienka zdá ako skvelý nápad, radi vám oznamujeme, že s príchodom kolekcie IRISIMO X ART sa idea stala realitou. Prostredníctvom fragmentov slávnych obrazov a grafík zakomponovaných do dizajnu hodiniek hrdo vyjadrujeme svoj vzťah k umeniu a poukazujeme tak na nadanie a výnimočnú obrazotvornosť vzácnych ľudí, ktorých nadčasové maľby sa stali neoddeliteľnou súčasťou národného bohatstva.

Cez prísne limitované edície sa aj vy môžete stať súčasťou atraktívneho sveta - takého, ako ho cez svoju tvorbu vnímali epochálni maliari. Každý model zo série IRISIMO X ART zdobí okrem fotorealistickej potlače koženého remienka aj podpis autora daného diela na ciferníku a na viečku. Navyše, motív použitý na remienku nájdete v jeho zmenšenom, no kompletnom vyobrazení vo vnútri balenia spolu so stručnými popisnými informáciami.

PREMIÉRA S MAJSTROM FULLOM

IRISIMO X FULLA Edition 2021

Na svojom zápästí môžete už dnes nosiť fenomenálneho Ľudovíta Fullu, ktorého umenie je obdivované celými generáciami laickej i odbornej verejnosti. Práve jeho diela sa stali motívom, ktorý sme po dlhých úvahách zvolili pre úvodné dve limitované, individuálne číslované edície hodiniek vyrobené v počte 149 kusov. Už teraz síce v hlavách nosíme nápady na ďalšie obdobne koncipované hodinky, no dnešok patrí len a len Ľudovítovi Fullovi.

Z KAŽDÉHO PREDANÉHO KUSU HODINIEK PODPORÍME SUMOU 10 €
ČINNOSŤ GALÉRIE ĽUDOVÍTA FULLU V JEHO RODNOM MESTE.


Juraj Bednár Juraj Bednár, CEO

Premiéra modelov s maľbami majstra Fullu je pre nás symbolická, ale tiež celkom logická. Rovnako ako Ľudovít Fulla sme rodení Ružomberčania, galériu na ulici Dušana Makovického sme navštívili nespočetnekrát a k jeho tvorbe nás teda okrem úcty viaže aj iné, osobnejšie puto. Navyše, vždy sme si priali nájsť spôsob, ako prepojiť hodinky, ktorých predaju sa venujeme viac než pätnásť rokov, a našu vášeň - umenie. V týchto naoko nesúvisiacich oblastiach záujmu totiž vidíme jasnú paralelu, v ktorej je túžba umelcov zachytiť do svojich diel jedinečnosť okamihu rovnako nekonečná, ako nekonečné je plynutie času.

Ak ste pripravení na prenesenie obrazov jedného z najuznávanejších slovenských maliarov z plátien na remienky hodiniek, prosím, zoznámte sa s prvými modelmi zo série IRISIMO X FULLA a cez ne tiež s filozofiou celej kolekcie IRISIMO X ART.

IRISIMO x FULLA DIEVČA S MLYNKOM 1972 IRLF01 LIMITED EDITION 149PCS

Jednoduché a zároveň jedinečné. Pri návrhu týchto hodiniek sme sa nechali inšpirovať neprehliadnuteľnou olejomaľbou s názvom Dievča s mlynkom (1972). Figurálna kompozícia s motívom mladej ženy patrí k Fullovým obľúbeným námetom a objavuje sa v jeho viacerých dielach. Vychutnajte si majstrovstvo práce s farbami vytlačené na kožený remienok a doprajte si kvalitu v podobe puzdra z leštenej ušľachtilej ocele a zafírového sklíčka.

IRISIMO x FULLA DIEVČA S MLYNKOM 1972 IRLF01 LIMITED EDITION 149PCS

DATOVANIE: 1972
MIERY: výška 130.0 cm, šírka 90.0 cm
VÝTVARNÝ DRUH: maliarstvo
ŽÁNER: figurálna kompozícia
MATERIÁL: plátno
TECHNIKA: olej
ZNAČENIE: vpravo dole 1972
vľavo dole Fulla
INŠTITÚCIA: Slovenská národná galéria, SNG
zdroj: www.webumenia.sk

Balenie hodiniek IRISIMO x FULLA DIEVČA S MLYNKOM 1972 IRLF01 LIMITED EDITION 149PCS

IRISIMO x FULLA SEDLIAČKA 1960 IRLF02 LIMITED EDITION 149PCS

Decentný, no o to kontrastnejší model. Na prvý pohľad nenápadný kolorovaný linoryt, ktorý sa stal predlohou týchto hodiniek, v sebe ukrýva lyriku niekdajšieho života na dedine a pripomína, aké nesmierne kultúrne dedičstvo nám zanechali naši predkovia. Originalitu Fullovho rukopisu zachyteného v potlači remienka dopĺňa majstrov podpis na ciferníku. Za kvalitou umenia v ničom nezaostáva matne čierne puzdro z ocele 316L a odolné zafírové sklíčko.

IRISIMO x FULLA SEDLIAČKA 1960 IRLF02 LIMITED EDITION 149PCS

DATOVANIE: okolo roku 1960
MIERY: výška 31.7 cm, šírka 22.5 cm
VÝTVARNÝ DRUH: grafika, voľná
ŽÁNER: figurálna kompozícia
MATERIÁL: papier
TECHNIKA: linoryt, kolorovanie
ZNAČENIE: vpravo dole Ľ. Fulla
INŠTITÚCIA: Galéria Miloša Alexandra Bazovského, GBT
zdroj: www.webumenia.sk

Balenie hodiniek gIRISIMO x FULLA SEDLIAČKA 1960 IRLF02 LIMITED EDITION 149PCS

Veríme, že pri nosení hodiniek IRISIMO X ART si krásne veci a ešte krajšie emócie, ktoré vyvolávajú, získajú Vaše srdce rovnako, ako sme im pri navrhovaní kolekcií podľahli my. Aj z tohto dôvodu sme pyšní na náš záväzok odovzdať z každého predaného kusu hodiniek časť sumy na podporu inštitúcií, ktoré sa starajú o to, aby sa odkaz epochálnych umelcov zachoval aj pre ďalšie generácie.

Ak chcete o hodinkách IRISIMO X FULLA vedieť viac, naskenujte QR kód.

IRISIMO X FULLA

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.