Zakladateľ Fossilu investoval do rozbehnutia novej fashion značky Tom Ford

Michal Pindura 1 27.02.2017

Zakladateľ Fossilu investoval do rozbehnutia novej fashion značky Tom Ford

Bedrock Manufacturing Co., materská spoločnosť americkej lifestylovej značky Shinola, podpísala dohodu s módnym domom Tom Ford. Predmetom zmluvy je vstup známeho dizajnérskeho mena do segmentu výroby a distribúcie hodiniek.

Zaujímavé na celom obchode je, že Bedrock Manufacturing Co. vlastní Tom Kartsotis – ten Tom Kartsotis, ktorý v roku 1984 spolu so svojím bratom Kostom založil a až do januára roku 2010 viedol značku Fossil. Z plánovaného vytvorenia novej fashion značky je zrejmé, že vplyv Kartostisovcov na dianie nielen v severoamerickom hodinárskom priemysle tak skoro nepominie.

Podľa Los Angeles Times budú hodinky Tom Ford vyrábané vo Švajčiarsku. Keďže denník dalšie podrobnosti neuviedol, je možné, že informácia o lokalizovaní produkcie do krajiny Helvétskeho kríža, nemusí byť ešte hotovou vecou.

Z mála publikovaných informácií týkajúcich sa vzniku novej značky sú najspoľahlivejšie vyjadrenia oboch strán. „Hodinkami som posadnutý už dlhšiu dobu, ale čakal som na správny okamih vo vývoji našej firmy a tiež na vhodného partnera, ktorý by mi s nimi pomohol. Tom Kartsotis a jeho Bedrock Manufacturing Co. ním je,“ citoval Toma Forda LA Times.

Investíciou T. Kartsotisa dosiahla značka Tom Ford ešte pred vstupom na trh jednu podstatnú vec – jej hodinky budú cenovo dostupné. To je zvlášť vo fashion oblasti kľúčové. Ak by sa Tom Ford držal cien, aké tlačí na visačky svojich odevov, sotva by sa našiel zákazník (teda, okrem vyložených fanúšikov jeho tvorby), ktorý by bol ochotný za módne hodinky zaplatiť niekoľko stoviek eur.

Nemenej optimisticky vyznieva aj vyhlásenie T. Kartsotisa: „Oslovil nás záujem o remeslo, kvalitný produkt a samozrejme veľká chuť tvoriť. Hodnoty Toma Forda sú rovnaké ako tie naše a navyše, dnes sú relevantnejšie ako kedykoľvek predtým. Aj preto sa tešíme na spoluprácu a možnosť pomôcť Tomovi uskutočniť jeho víziu.“

Zdroj: www.latimes.com, observer.com

Pridať komentár

Komentáre (1)

Johann

No zbohom, akoby tých sranda značiek bolo vo svete málo….