Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3 – kus štýlovej histórie, ktorá ponúkne chronograf a budík

Michal Pindura 0 22.01.2017

Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3 - kus štýlovej histórie, ktorá ponúkne chronograf a budík

Oslava stého výročia môže mať mnoho podôb. Jubilantovi sa zo srdca zaspieva, sfúkne sviečky na torte, prinajlepšom sa dostane do hlavných správ. A to všetko vo veľkom štýle, veď sto rokov je udalosť, ktorú si treba patrične pripomenúť. Pokiaľ by ale gratulantom nebol človek, ale hodinárska značka, oslava okrúhleho významného jubilea by sa sotva zaobišla bez hodiniek, v ktorých by bolo oných 100 rokov zhmotnených do niečoho výnimočného, čo by skutočne stálo za to.

Pripomenutie sto rokov fenoménu menom Zeppelin (áno, sú to tie gigantické vzducholode z prvej tretiny minulého storočia, ktoré kraľovali oblohe až do požiaru superluxusného Hindenburgu v roku 1937) si nemohla zobrať pod patronát iná značka, ako tá, ktorá oživila ducha priekopníckych lietajúcich strojov a pod menom Zeppelin vyrába pôsobivé hodinky s nezameniteľným retro dizajnom a súčasnými parametrami.

V jubilejnej kolekcii s príznačným názvom 100 YEARS ZEPPELIN sa už niekoľko rokov sústreďujú modely kombinujúce klasické elegantné prvky, ako sú klenuté ciferníky a vypuklé minerálne sklíčka s modernými akcentmi. Všetky modely v tejto sérii ustoja tlak vody do úrovne 50M/5ATM a sú vybavené technicky vyspelými mechanickými alebo quartz strojčekmi s funkciami zahŕňajúcimi chronograf, budík alebo veľký dátum.

S poslednou várkou hodiniek, ktorú Zeppelin prvýkrát verejne odprezentoval  na vlaňajšom Baselworlde a ktorá sa do obchodov dostala len nedávno, sa v sérii 100 YEARS ZEPPELIN objavil jeden neobyčajný model s ojedinele riešeným osvetlením ciferníka a praktickými funkciami.

Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3

Pánsky chronograf Zeppelin 8680-3 patrí k malej hŕstke hodiniek, ktorých ciferník v tme žiari aj bez prítomnosti elektroluminiscenčnej technológie. Na prvý pohľad by ste to o ňom určite nepovedali, no žltkastý, akoby vekom zoxidovaný podklad historicky vyzerajúceho ciferníka s dvojicou registrov chronografu, subciferníkom budíka, tachymetrickou škálou po obvode a ručičkami v „breguetovskom“ štýle sa vďaka štedrej porcii fluorescenčnej zmesi Superluminova po zotmení premení na žiariacu modrastú plochu, z ktorej odčítate čas a iné údaje aj počas najtemnejšej noci.

Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3

Novinka s púzdrom zhotoveným z vysoko leštenej ušľachtilej ocele 316L je správne pánsky stavaná. Do priemeru meria akurátnych 42 mm, nad zápästie bude vyčnievať o 11 mm  a váži príjemných 76 gramov. K pohodliu nosenia prispieva jemný remienok z precízne opracovaného kordovánu, prešitý kontrastnou bielou niťou a zakončený oceľovou opaskovou prackou.

Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3, luminiscencia ciferníka

Niečo o funkciách sme už naznačili, tak prejdime rovno k nim. Majiteľ týchto hodiniek bude mať zásluhou švajčiarskeho quartz strojčeka Ronda 51330.D (6 kameňov, presnosť +20/-10 sekúnd za mesiac, batéria 395) k dispozícii sekundový chronograf s kapacitou merania 12 hodín, ktorý poskytuje okrem stopovania času možnosť jeho využitia spoločne s tachymetrom na meranie rýchlosti (pri známej prejdenej vzdialenosti). Druhou, azda ešte vítanejšou funkciou je budík. Nastavenie času budenia sa vykonáva prostredníctvom nižšie uloženého bočného tlačidla, pričom je možné nastaviť presnú minútu rozozvučania alarmu. Poslednou funkciou je dátum, ktorého apertúra sa nachádza na štvrtej hodine.

Model Zeppelin 100 YEARS ZEPPELIN 8680-3 máme skladom za skvelých 329 €. Kým sa však rozhodnete pre kúpu, majte na pamäti, že v hodinkách Zeppelin nezískate iba bezduchý prístroj na meranie času. Kupujete si odkaz na famózneho konštruktéra, kus nemeckých dejín a remeselne dotiahnutý nástroj, ktorého atmosféra pramení z neblednúcej slávy vzducholodí.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.