Zeppelin Princess of the Sky – aj drahé šperky pri nich blednú závisťou

Michal Pindura 0 12.04.2017

Zeppelin Princess of the Sky - aj drahé šperky pri nich blednú závisťou

Móda… čo to je? A aká je vlastne je? Nech módu nazveme akokoľvek – podmanivá, inšpiratívna, udivujúca či okúzľujúca, na čelných miestach v nekonečnom zozname prívlastkov sa aj tak budú na výslní vyhrievať dva z nich: neuchopiteľná a predovšetkým premenlivá.

Móda je naozaj všelijaká, len nie trvácna a stála. Z virvaru trendov diktovaných fashion tvorcami sa ujme iba pár, no tie nás dokážu poblázniť tak, že im okamžite podľahneme. Ktorej z nás by sa to už nestalo? Až keď okolo nás chodia všetci rovnako „postihnutí“, a z trendu sa stane masovka nehodná ďalšieho nasledovania, ochotne prejdeme na niečo nové, čo má ten správny drive.

Dámske hodinky Zeppelin Princess of the Sky

Všetko napísané platí aj pre dámske hodinky. Akoby to bolo teraz, čo sme tu mali vlnu nádherných trblietavých modelov obsypaných zirkónmi alebo krištálikmi Swarovski. A hneď nato sme ich zavrhli, lebo nástup hlásili čisté, od príkras oprostené kúsky, prípadne fashion značkami masívne propagované smart hodinky, ktoré okrem toho, že pre sú každý outfit živou vodou a nositeľom výrazu, vedia aj veci, o akých by sa nám ešte včera ani nesnívalo. Ako každá vlna, aj tieto skončia. A čo potom?

Púzdro hodiniek Zeppelin Princess of the Sky

Nie, neľakajte sa, koniec módneho sveta je v nedohľadne, žiadna katastrofa sa konať nebude. Čo by ste však povedali, keby ste sa ocitli mimo dosahu prchavých trendov a pritom by ste s nimi bezpečne držali krok? Áno, ide to. Len treba použiť to správne zaklínadlo ???? Namiesto otrepaného a v tomto prípade nefunkčného abraka-dabra skúste vysloviť Princes of the Sky. Tak sa totiž volajú exkluzívne (nie vďaka cene) hodinky, ktoré nemecká značka Zeppelin vytvorila pri príležitosti svojej vlastnej storočnice.

V dizajne unikátnej dámskej kolekcie Princes of the Sky sa snúbia odkazy na zlaté dvadsiate roky minulého storočia s modernými detailmi tak, aby ani na chvíľu nepôsobili vyumelkovane alebo naopak retro. Každá z trojice momentálne dostupných verzií je šperkom, na ktorý sa budete chcieť neustále pozerať. Jednak kvôli jednoduchosti a lesku ich oceľového púzdra s dámsky vyváženým priemerom 36 mm a jednak kvôli tomu, čo sa odohráva na ich prerezanom ciferníku chránenom minerálnym sklíčkom.

Ciferník hodiniek Zeppelin Princess of the Sky

V elegantnom zovretí tucta brúsených krištáľov Swarovski, uľahčujúcich orientáciu v čase, nájdete rozkvitnutú lúku s kvetmi rozmanitých tvarov a poletujúcim motýľom. Gilošový motív pôsobí ako jemná, delikátna čipka na luxusných šatách – podľa variantu buď čiernych alebo bielych. Kontrastným, medovo sfarbeným mosadzným podkladom, vďaka ktorému môžu vyrezané prírodou inšpirované ornamenty vyniknúť, nie je nič iné, ako obnažený mechanický strojček Citizen/Miyota 8N24. Tento strojček nepotrebuje pre svoj chod žiadnu batériu. Stačí, že budete chodiť, pohybovať rukou alebo tancovať a hodinky budú pracovať, ako majú.

Zadná strana hodiniek

Pre tie z vás, ktoré majú vzťah k technike a číslam, dodáme, že zotrvačka japonského skeletonizovaného kalibru kmitá na frekvencii 3 Hz (21600 v/h) a jeho perovník je schopný uskladniť dostatok energie na 40 hodín činnosti pre prípad, že by ste hodinky zložili na dlhšiu dobu zo zápästia. Aby čísiel nebolo málo, dodáme, že púzdro, v ktorom je trojručičkový strojček uložený, je vodeodolné do úrovne 50M. Vzhľadom na typ hodiniek je to hodnota nadmieru dostačujúca.

Každý z troch variantov modelu Princess od the Sky je doplnený mäkučkým koženým remienkom, ktorého spracovanie na pohľad aj dotyk pripomína hodváb. Aj zásluhou nich sú hodinky krásne ľahké. 44 gramov nebudete na ruke cítiť ani pri dlhodobom nosení.

Kolekcia Zeppelin Princess of the Sky

Ak o fashion modeloch platí, že si môžete každú sezónu kúpiť jedny a ani tak nemáte zaručené, že ich dizajn uspokojí aj to najprísnejšie oko módnej polície, s hodinkami Zeppelin Princess of the Sky bude sezónnosť tým posledným, čo budete sledovať. Kto by ju aj riešil, keď má na ruke skvost, pri ktorom aj drahé šperky blednú závisťou?

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.