Hugo Boss Smart Classic – fitnes sa dá robiť aj v obleku. Vďaka nositeľným technológiám

Michal Pindura 0 11.09.2016

Hugo Boss Smart Classic - fitnes sa dá robiť aj v obleku. Vďaka nositeľným technológiám

So smart hodinkami sa v ostatnom čase akoby roztrhlo vrece. Okrem technologických spoločností, od ktorých sa „wearables“ smršť dala čakať, im prepadli aj značky zo stredného a fashion prúdu. Prístup k inteligentným hodinkám majú rôzny. Kým Skagen, Fossil, Mondaine a Frederique Constant vsadili na analógové spracovanie smart daností s prídavným subciferníkom, iné firmy vidia ich príležitosť preraziť na rozvíjajúcom sa trhu s modelmi, ktoré ciferník obsahuje LCD displej. K druhej menovanej skupine sa ešte počas tohto mesiaca zaradí aj značka Hugo Boss.

O dostupnosti zatiaľ vieme iba to, že v septembri sa prvá inteligentná kolekcia Hugo Boss s názvom Smart Classic začne predávať na Britských ostrovoch. Známa je tiež cena, ktorá sa zastavila na 299 librách, čo pri súčasnom kurze predstavuje 345 eur.

Čo za túto cenu spotrebitelia dostanú? V prvom rade to bude klasický oblekový vzhľad, ktorý zapadne k spoločenskému i menej formálnemu typu oblečenia. Na úvod budú k dispozícii dva pánske kontrastné štýly s púzdrom vyhotoveným buď z povrchovo neupravenej leštenej nehrdzavejúcej ocele, alebo ocele ošetrenej PVD vrstvou v odtieni ružového zlata. K obom verziám sú pripojené remienky z teľacej kože s embosovaným vzorom krokodílej kože. K dizajnu nemáme žiadne výhrady, hodinky sú vkusné, nevtieravé a vyvážené.

Inteligentné hodinky Hugo Boss Smart Classic

Pozorné oko si v okolí vrúbkovanej korunky hneď všimne dvojicu ovládacích tlačidiel, aké nerozlučne partia k chronografom, no na ciferníku po sčítačoch niet ani stopy. Riešením rébusu je prítomnosť LCD (alebo OLED?) displeja, ktorý v pohotovostnom režime splýva s čiernym podkladom. Tlačidlá funkčne prislúchajú práve nemu. Rozloženie prvkov na ciferníku je inak tradičné – s tromi ručičkami, z toho dvomi elegantnými listovými, doplnenými dlhou sekundovkou so štvorcovou protiváhou a kompletným počtom priamych indexov. Na vnútornom okruží si našla miesto sekundová stupnica a chýbať nemôže ani logo značky.

Oficiálne správy mlčia o výdrži batérie, no z konštrukcie hodiniek je zrejmé – a bolo by vážnou chybou, ak by to nebolo tak – že analógová časomerná časť ostane v prevádzke aj po tom, čo sa smart zručnosti pre nedostatok energie odmlčia.

Nateraz nemáme presné informácie, aký operačný systém bude v modeloch Hugo Boss Smart Classic nasadený, avšak takmer s istotou môžeme povedať, že v ich pozadí stojí jedna najväčších IT spoločností na svete Hewlett-Packard. HP už pár mesiacov (konkrétne od marca) spolupracuje s vlastníkom licenčných práv na výrobu hodiniek Hugo Boss americkou firmou Movado, a tak sa dá predpokladať, že ani v prípade noviniek Hugo Boss tomu nebude inak.

Z funkcií sú s určitosťou potvrdené vibračné upozornenia na prichádzajúci hovor, notifikácie sociálnych sietí alebo prijaté správy. Isté sú takisto základné funkcie sledovania aktivity, pričom ich zaznamenávanie je plne v moci na tento účel vyvinutej aplikácie Hugo Boss Smart Watch.

Ako poznamenal americký magazín JCK, vďaka partnerstvu, ktoré uzavrel Movado s HP na Baselworlde 2016, sa môžeme pripraviť na príval módnych smart zariadení aj od iných značiek z licenčného portfólia spoločnosti Movado vrátane Coach, Lacoste a Tommy Hilfiger.

Zdroj: Hugo Boss, www.gadgetmash.com

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.